Chicago
66°
Mostly Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 86%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
72/59°F
79/63°F
79/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

AFROAMERIKANAC PRIMIO PRAVOSLAVLJE NA OSTROGU: Dobio ime Bogoljub! (FOTO)

Ivana Kalezić psiholog iz Danilovgrada, pohodila je 10. avgusta 2023. godine, sa svojim suprugom i sinom ostrošku svetinju i posvedočila o čudu Svetoga Vasilija Ostroškog, kada je svetac na čudesan način prizvao k sebi njenog supruga koji je afroamerikanac iz Njujorka gde se veoma uspešno bavi programiranjem i informacionim tehnologijama.

Nakon katiheze i dugog razgovora sa jeromonahom Vladimirom (Palibrkom) i protojerejem Vasilijem Brborićem, parohom nikšićkim, osluškujući duboki vapaj svoga srca on je shodno slobodnoj volji izrazio želju i potrebu da primi svetu Tajnu krštenja, blagodareći ostroškom čudotvorcu na tom prizivu, prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

U ostroškom hramu Svetog mučenika Stanka juče, 11. avgusta 2023. godine, je svetu Tajnu krštenja i miropomazanja primio iz Njujorka, dobivši ime Vasilije, po Svetom Vasiliju Ostroškom čiji priziv i očinsku ljubav je osetio u svome srcu.

Radost je usugubljena i činjenicom da je novi pripadnik Crkve Hristove postao i Bogoljub, sin novoprosvetljenog brata Vasilija.

Svetu Tajnu krštenja su obavili protojerej Vasilije Brborić i jeromonah Vladimir (Palibrk), dok je kum (vosprijemnik) novoprosvetljenih Vasilija i Bogoljuba bio protojerej Vasilije Brborić. Sledujući drevnoj bogoslužbenoj praksi, Vasilije i Bogoljub će svetu Tajnu krštenja koja je rođenje za život večni, krunisati učešćem na svetoj Liturgiji u manastiru Ždrebaoniku u okrilju moštiju Svetog Arsenija sremca, gde će se danas na praznik Prepodobne mati Angeline krušedolske, pričestiti i zvanično postati udeonici mističnog Tela Hristovog – Crkve, koja je lađa spasenja.

PROČITAJTE VIŠE:

“PRAVOSLAVLJE JE JEDINA PRAVA RELIGIJA”: Japanac, crnac i Meksikanac se spremaju za krštenje u srpskoj crkvi u Americi (VIDEO)

VEŠTIM RUKAMA ČUVA ZANAT OD ZABORAVA: Zorica je majstor zlatoveza, njene niti krase odevne komade poznatih dama! (FOTO)

AMERIKANCI SE NAVUKLI NA SRPSKE RAKIJE: “Konačno su shvatili razliku između votke, viskija i šljivovice!” A ovo je najskuplja srpska rakija na svetu! (VIDEO)

Izvor: Novosti
Foto: Novosti

YOU MAY LIKE