Connect with us

Srbija

MLADI GENIJALAC: Osvojio bronzu na Svetskoj olimpijadi iz geografije, ali razbija i u biologiji i hemiji! (FOTO) (VIDEO)

Published

on

U osnovnoj školi je bio polaznik Istraživačke stanice Petnica i još tada se učvrstio u nameri da se bavi naukom

Gimnazijalac Vasilije Pantelić, nosilac Vukove diplome i titule Đak generacije OŠ “Ivo Andrić” u Beogradu koju je pohađao, osvojio je bronzu na Svetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu.

“Još u osnovnoj školi profesori su me podsticali za biologiju i hemiju, da dodatno radim, išao sam i na takmičenja i tada sam znao da imam različita interesovanja koja bih voleo da razvijam”, objašnjava ovaj učenik IX beogradske gimnazije.

DIPLOME IZ RALIČITIH PREDMETA: Pun sto nagrada i odlikovanja

Takođe, u osnovnoj školi je bio polaznik Istraživačke stanice Petnica i još tada se učvrstio u nameri da se bavi naukom.

“Geografija je došla spontano, nastavnica je prepoznala da mogu da naučim više od onog što je u školskom programu i tako sam razvio ljubav prema još jednom predmetu”, objašnjava ovaj vredni učenik koji na takmičenjima učestvuje kako na terenu, tako i u učionicama na engelskom jeziku.

Kako piše portal Brainz, mlađi saradnik na Letnjoj naučnoj školi za osnovce, učesnik međunarodne Letnje škole nauke S3++ u Hrvatskoj, član Regionalnog centra za talente Beograd II, gaji veliku ljubav prema plivanju i šahu, govori engleski, nemački i ruski jezik, nosilac srebrne medalje na Balkanskoj geografskoj olimpijadi u Rumuniji, na Republičkom takmičenju iz hemije osvaja prvo mesto, okićen je bronzom na Svetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu.

IZVOR: Brainz FOTO: Printscreen

Advertisement