Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SW
Humidity: 41%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
59°F
55°F
50°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
39°F / 25°F
37°F / 30°F
54°F / 36°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

MILVOKI SPREMAN ZA DOČEK PATRIJARHA: Porfirije prvi put u poseti srpskoj zajednici u Viskonsinu!

Patrijarh srpski Porfirije doputovao je u Sjedinjene Američke Države, a svoju posetu vernicima i sveštenstvu započeo je u Njujorku. On će do 4.februara obići još i nekoliko parohija i manastira u Čikagu i okolini, a biće i to i prvi da će patrijatrh Porfirije posetiti Milvoki, grad u kome postoji brojna i vrlo organizovana srpska zajednica.

Njegova svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski g. Porfirije će prisustvovati proslavi parohijske slave hrama Svetog Save u najvećem gradu američke države Viskonsin u nedelju 29. januara.

U posetu ovoj parohiji će ovom prilikom doći i Vladika Longin, episkop novogranički i srednjezapadnoamerički, episkop kanadski Mitrofan, kao i drugi cenjeni gosti.

“Ova poseta je istorijska i veoma značajna jer je prva poseta patrijarha Porfirija Sjedinjenim Američkim Državama u ovom svojstvu. Patrijarh srpski će prisustvovati i proslavi 111 godina postojanja parohije u Milvokiju”, navodi se u saopštenju crkvenog odbora parohije hrama Svetog Save u Milvokiju, i dodaje:

“Dolazak uvaženih gostiju se očekuje u 9 časova. Liturgija će početi u 9.30. Mole se parohijani da dođu i dočekaju goste ispred crkve. Sečenje kolača će biti posle Liturgije koja će se prenositi uživo za sve one koji, iz opravdanih razloga, ne mogu lično doći. Po završetku liturgije patrijarh će se obratiti vernima. Obeležavanje slave Savindan će se nastaviti u kulturnom centru slavskim ručkom i programom”, kaže se u saopštenju iz Milvokija.

Tekst: Serbian Times Foto: Patrijaršija SPC/Goran Pikula

YOU MAY LIKE