Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 7mph N
Humidity: 47%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 3
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
50°F
50°F
48°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KUOMA: Bivši guverner Njujorka optužen za seksualno zlostavljanje!

Krivična prijava koja bivšeg guvernera Njujorka Endrua Kuoma tereti za seksualno uznemiravanje podneta je sudu u Albaniju, dva meseca nakon što je Kuomo podneo ostavku zbog izbijanja skandala.

Podnesak iz kancelarije šerifa okruga Albani, u kojem se Kuomo optužuje da je pipkao ženu ispod bluze, potvrdio je portparol državnog suda u Njujorku Lusijan Čalfen u saopštenju poslatom e-poštom u kojem se navodni prekršaj pominje kao “seksualni zločin”.

Kuomo, 63, koji je pre dva meseca podneo ostavku zbog sve većih poziva na njegovo smenjivanje od istaknutih kolega demokrata, uključujući predsednika Džoa Bajdena, pojaviće se pred sudom 17. novembra po pozivu koji je izdat u četvrtak, ali još uvek nije uručen.

Kuomov advokat Rita Glavin rekla je u izjavi lokalnim medijima da je bivši guverner nevin i dovela u pitanje kako je šerif Krejg Epl vodio slučaj.

“Ovo nije profesionalno sprovođenje zakona, ovo je politika”, rekla je ona.

Okružni tužilac okruga Albani, David Soares, izdao je odvojeno saopštenje u kojem sugeriše da je šerif delovao nezavisno od lokalnih tužilaca.

“Kao i ostatak javnosti, i mi smo bili iznenađeni kada smo saznali da je kancelarija šerifa okruga Albani podnela krivičnu prijavu sudu grada Albanija protiv Endrua Kuoma”, naveo je Soares.

Prema pisanju medija u tužbi se navodi da je Kuomo 7. decembra 2020. u službenim prostorijama počinio prekršaj “prisilnog dodirivanja” tako što je stavio “ruku ispod košulje bluze žrtve … i na njen intimni deo tela.”

“Njujork post” je naveo da se očekuje da će Kuomo biti uhapšen sledeće nedelje.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube / CBS Sunday Morning

YOU MAY LIKE