Connect with us

Dijaspora

MIHAJLO JE PONOS SRBIJE: Mladić iz Amerike otkriva zašto je na matursko veče krenuo u narodnoj nošnji! (VIDEO+FOTO)

Published

on

Mihajlo Miko Novaković je rođen u Americi, u gradu Klivlendu, država Ohajo. U Srbiji je bio samo jednom… ali Mihajlo Srbiju nosi u srcu. Nije zaboravio ko su mu preci i odakle potiče, nije zaboravio priče o otadžbini, kosovskim i solunskim junacima koje su mu njegovi stari pričali pred spavanje.

Pamtio je Mihajlo njihove reči, a kada su ove godine njegovi drugari iz srednje škole počeli da biraju odela za matursko veče, odlučio je da, umesto sakoa ili toksida, svoju devojku Eden povede na bal obučen u narodnu nošnju, popularnu anteriju, koju mu je ostala jedina uspomena na pradedu Milića Kalinića iz sela Krnjak u okolini Karlovca u današnjoj Hrvatskoj.

Pogledajte ekskluzivni intervju sa Mihajlom i njegovom majkom Danicom Novaković, dirljivu priču o ponosnoj porodici srpskih imigranata koja se, iako je rođenjem i životom vezana za Ameriku, trudi da svoju decu vaspita u najboljem duhu srpske tradicije!

Bićete ponosni kada čujete kako Mihajlo, koji je kao srednjoškolac veoma uspešan i kao mladi robotičar i kao muzičar želi da upiše arhitekturu zato da bi – gradio srpske crkve po svetu…

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža zapratite još danas Youtube kanal Serbian News USA – OVDE!

Advertisement