Connect with us

Biznis

KAKO JE KIFLA STIGLA U AMERIKU: Pekara “Roka” u Čikagu čuva porodičnu tradiciju i budi balkansku nostalgiju (FOTO GALERIJA)

Published

on

Roza Josifova je iz Makedonije put Amerike sa sobom ponela i porodičnu pekarsku tradiciju koja se prenosi generacijama, a danas u Čikagu, zajedno sa partnerkom Dragicom, vodi dve pekare čuvene po vrhunskim pecivima, bureku, kolačima i gotovim jelima, specijalitetima balkanske kuhinje.

Kada je iz rodnih Kavadaraca došla u “vetroviti grad”, Roza, inače difovac i instruktor fitnesa, poput mnogih Balkanaca investirala je u kamionski biznis, ali je posle izvesnog vremena odlučila da se vrati korenima.

Pekara “Roka bakehouse” koja je 2018. godine otvorena u čikaškom predgrađu Lyons, na Ogden aveniji br. 7942, vrlo brzo je postala omiljeno mesto okupljanja svih koji su navikli da jutro počnu jakom kafom, svežim pecivima, burekom i jogurtom.

A tu su bile i slasne kifle, rađene po istoimenoj zaštićenoj tradicionalnoj makedonskoj tehnologiji proizvodnje peciva (Keefla).

Izbor je takav da svako može da nađe nešto po svom ukusu – musaka, gulaš, punjene paprike, sarme, teletina ispod sača, svinjska rebra, gravče na tavče, a u posnim danima – riblji tanjir

Početkom ove godine Roka Bakehouse je otvorena na još jednoj lokaciji, na 6526 Joliet Road u mestu Countryside. Sa znatno većim kapacitetima, ovaj prostor je zgodan da na doručak ili ručak izvedete kolege sa posla, a vikendom i celu porodicu. Ili da jednostavno na telefone (708) 853-9366, naručite i pokupite sveže spremljenu hranu.

Pekara na novoj lokaciji takođe ima veliku baštu, a u njoj možete da organizujete dečje rođendane, baby shower-e, kompanijske zabave, praznike kao što su Mothers & Fathers Day, itd.

Ima mnogo razloga da svratite u “Roka bakehouse”, a koju ćete od dve lokacije izabrati, to su već slatke muke. Na obe vas čekaju vrhunska hrana i prijatan osećaj… kao da ste kod kuće.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Roka Bakehouse

Advertisement