Connect with us

Srbija

MESTO PONOSA I STRADANJA: Odavde su nekada spasavani saveznički piloti, a danas niče najsavremeniji avio-kompleks (FOTO)

Published

on

Na mestu gde je u Drugom svetskom ratu bio gorski aerodrom, na Galovićima, počinju radovi na izgradnji aerodroma za letelice do pet mesta, kao i na izgradnji travnate piste dugačke oko 800 metara. Ovaj projekat realizuje se uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a rok za izgradnju kompleksa je kraj septembra ove godine.

„Sa gradnjom se mora odmah, radimo intenzivne pregovore sa vlasnikom zemljišta oko eksproprijacije, u toku su i procene koje radi poreska uprava i nadamo se da ćemo veopma brzo naći ljudski, razuman dogovor sa vlasnikom parcele, ali to neće usporiti radove, radovi mora da krenmu odmah, jer će se upravo na ovom prostoru krajem septembra odigrati velika svečanost koju organizuje država”, kazao je pomoćnik u MGSI, Zoran Ilić, zadužen za vazdušni saobraćaj Srbije.

Aerodrom na Galovićima, odakle su nekada evakuisani saveznički piloti, izgledaće iz vazduha u obliku aviona, dok će se pored njega nalaziti heliodrom i muzejske postavke.

Кompleks će biti obogaćen raznim drugim sadržajima, parkovima za šetnju i verovatno ugostiteljskim objektima.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement