Connect with us

Srbija

MEŠTANI STARE PLANINE BESNI: Beograđani i Novosađani, nosite svoje smeće kući! (FOTO)

Published

on

Stara planina jedna je od najinteresantnijih turističkih destinacija aktuelne sezone, ali se s naraslim interesovanjem turista lokalci se paralelno suočavaju i s jako lošim navikama nekih od njih.

“Evo kako danas izgleda izletište kod vodopada Tupavica na Staroj planini! Dragi Beograđani, Novosađani i ostali sugrađani koji ovu godinu koristite da otkrijete čari Srbije, ponesite svoje smeće sa sobom!”, napisala je jedna članica Facebook grupe “Putujmo po Srbiji” podelivši fotografije na kojima se vidi gomila đubreta ostavljenog nakon nekog roštiljanja.

Post je izazvao mnoštvo reakcija i podeljen je skoro 200 puta.

Printscreen Facebook / Милица Марковић

Beograđani i Novosađani su se osetili prozvano, što je na trenutak skrenulo pažnju sa suštine, ali dok se neki još raspravljaju ko gde baca smeće i kakve to veze ima s gradom iz kojeg dolazi, ostaje činjenica da je Stara planina ovih dana privukla mnogo bahatih turista koji ne cene vrednost njene netaknute prirode, ne razmišljaju i nemaju osnovnog vaspitanja. I to je sramota svih nas.

“Mole se ‘ljubitelji prirode’ da svoje đubre ponesu sa sobom i bace u najbliži kontejner. Stara planina i okolina su ovih dana okupirani đubretom koji su nesavesni posetioci ostavili za sobom. Stvarno nema smisla…”, nadovezala se još jedna članica, skrenuvši pažnju na akciju čišćenja prostora oko Zavojskog jezera.

"" Gospodo "" skupite svoje djubre ne ostavljajte da vam drugi skupljaju, čuvajte ovu lepotu na Zavojskom jezeru. Hvala

Geplaatst door Marijana Trickovic Zivkovic op Maandag 3 augustus 2020

Kako to obično biva, svi se u komentarima zgražavaju i osuđuju takvo ponašanje, ali ne bi bilo loše da ove slike sa sve komentarima dođu i do onih koji imaju običaj da nakon uživanja u prirodi “zaborave” da pokupe smeće. Ako osete bar malo stida – možda ima šanse za njih.

Izvor: Nova.rs
Foto: Pixabay

Advertisement