Connect with us

aktuelno

MASOVNO NAPUŠTANJE HOLIVUDA: Bogati se povlače u sve većem broju zbog nenamirenih taksi i poreza

Published

on

Novi izveštaj Dejli Mejla tvrdi da bogati i slavni, koji čine veći deo poreske osnovice Los Anđelesa, napuštaju grad u velikom broju zbog neizmirenih taksi, restrikcija usled koronavirusa i lošeg državnog upravljanje, a sve to je izazvalo povećanu stopu kriminala.

„Na samo tri bloka od luksuznih stambenih jedinica beskućnici su ručno izradili šatore od lepršavih cerada i kartonskih kutije “ koje okružuju teretanu Švarcenegera sa svih strana, izveštava Dejli Mejl iz centra Los Anđelesa.

Narkomani i beskućnici, od kojih su mnogi očigledno psihički oboleli, hodaju ulicama poput zombija – na samo tri bloka od višemilionskih kuća koje gledaju na Tihi okean.

„Ukradeni bicikli su nagomilani svuda po trotoarima pored razbacanih špriceva“.

„TV prilozi su ispunjeni horor pričama iz celog grada; žene koje su napadnute tokom jutarnjeg trčanja ili stanovnicima koji se vraćaju kući kako bi pronašli strance koji uriniraju u njihovim dvorištima.”

Šef kompanije koja se bavi selidbama i koji učestvuje u selidbama tih ljudi, naveo je da Holivudu preti masovni egzodus.

Kao i većina većih gradova, Los Anđeles je doživeo masovne nemire od kraja maja, posle smrti Džordža Flojda. To je sigurno dovelo do talasa nelagodnosti među stanovnicima, ali beskućništvo je takođe u stalnom porastu u Los Angelesu, Njujorku, Čikagu, Mineapolisu.

Ove nedelje vlasti iz Los Anđelesa najavile su da će grad doživeti “restrikcije struje” kao način čuvanja energije tokom talasa vrućine, šokirajući neke stanovnike.

Nedostatak uprave u gradu samo je pogoršao stvari, rekli su stanovnici u izjavi za Dejli Mejl.

“Kada posmatrate saobraćaj, ekonomski očaj i problem beskućništva koji se radikalno ubrzava … Mislim da je ovde previše ljudi”, rekao je komičar Rogan u svojoj najavi i dodao da to nije održivo, jer nijedan gradonačelnik nije u stanju da obavlja savršeno svoj posao zbog situacije u kojoj se grad trenutno nalazi.

Postoje određene stvari sa kojima ćete morati da se bavite kada imate populaciju od preko 20 miliona ljudi, zaključuje Rogan.”

Izvor: Daily Wire
Foto: Pixabay

Advertisement