Chicago
66°
Sunny
5:16 am8:21 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph ENE
Humidity: 68%
Pressure: 30.03"Hg
UV index: 0
MonTueWed
79/61°F
70/57°F
70/57°F

Published 1 month ago

By admin

MASAKR U PREDGRAĐU BEOGRADA: Čopor pasa lutalica zaklao 28 koza i izujedao vlasnika stada!

Pravi pokolj dogodio se u prigradskom naselju Beograda u selu Rakovica kada je čopor pasa u dva odvojena domaćinstva zaklao 28 koza. Tom prilikom povređen je i Nenad Životić, koji je pokušao da odbrani stado. Njega je po plećki izujedao jedan od pasa iz čopora u kome je bilo sedam, osam lutalica.

Šteta nanesena domaćinima je velika i meri se u hiljadama evra. Najgore je što psi još nisu uhvaćeni pa meštani u Selu Rakovica strahuju od novih napada.

Pokušao da odbrani koze, pa i sam napadnut

– Pre tri dana komšiji, koji ima farmu u blizini moje, psi su zaklali osam koza. Pomislio sam da neće više napadati i da im je dosta krvavog pira. Ali, kada sam u sredu ujutro oko četiri sata došao sa posla na farmu, imao sam šta da vidim. Dvadeset koza, među kojima je bilo i jarića, ležalo je preklano u ograđenom dvorištu. Taj prostor gde su bile koze ogradio sam armaturnom mrežom, ali su psi iskopali vlažnu zemlju i ušli ispod ograde. Još su bili tu kada sam ja stigao. Pokušao sam da odbranim koze, ali su oni nasrnuli na mene. Dok sam ja terao jednog, drugi me ujedao – priča Nenad i ističe da je u čoporu bilo i velikih i malih pasa, raznih rasa i „mešavina”, piše Politika.

U selu ima dosta napuštenih kučića, u blizini je i veliki azil, ali i šuma u kojoj mnogi sugrađani ostavljaju pse i štenad.

– Dešavalo se da da psi udave jare ili kozu, ali to sam smatrao kao danak prirodi. Ono što se sada dogodilo ne može se porediti ni sa čim. Posle ovog napada obavestili smo privatnu Veterinarsku službu u Ripnju koja je nadležna za koze jer su ih oni i markirali. Obavestili smo policiju, Veterinarsku komoru i Veterinarsku inspekciju, ali su nam rekli da oni ne mogu ništa da urade dok veterinar iz Veterinarske službe iz Ripnja ne izađe na teren. On mora da utvrdi da su psi zaklali koze, a ne mi, da bismo bilo šta drugo mogli da radimo. Moramo da obavestimo i „Zoo-higijenu” kako bi neko došao da pohvata pse da više ne prave pokolj po selu – objašnjava Životić.

Šteta ogromna

Šteta nanesena domaćinima je ogromna. Samo Životiću gubitak je veći od 2.000 evra, plus što je svakog dana u manjku jer nema mleko od koza, a nema ni čime da hrani jariće.

– Moram da kupim nove koze da bih prehranio bar preostale jariće – kaže Životić.

Kako su nedavno u „Veterini Beograd” rekli, sve lutalice u gradu su sterilisane. Problem su, kako su napomenuli, neodgovorni vlasnici koji svoje ljubimce, kada im dosade, puštaju na ulicu. To iznova pravi problem u prestonici pa tako da ne čudi podatak da je prošle godine zabeleženo 860 napada pasa na ljude. Od toga broja 175 napada izvršili su vlasnički psi. Sugrađani su prošle godine zbog ujeda pasa i mačaka protiv grada podneli 541 tužbu.

Ono što je vidljivo jeste da velikog broja pasa lutalica nema u užem gradskom jezgru, ali ih u prigradskim opštinama ima. Često se dešava da jednu grupu pasa pokupi „Zoo-higijena”, ali da se nekoliko dana kasnije na istom mestu pojavi nova grupa lutalica.

PROČITAJTE JOŠ:

INTERVJU, DANICA CRNOGORČEVIĆ: Ponosim se time što me je vaspitao mitropolit Amfilohije! Evo kako je nastala pesma “Veseli se srpski rode” (VIDEO)

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Naš Aleksa je jedini dva puta biran za studenta godine na čuvenom Prinstonu!

“SRBIJA JE BOLJA ZA ŽIVOT OD AMERIKE!” Branka i Milan su rođeni u Čikagu ali su nedavno ostavili sve i došli da žive u Beograd! (VIDEO)

Izvor: Politika Foto: Ilustracija (TV of India)

YOU MAY LIKE

PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)