Chicago, IL
45°
Fair
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 41°F
Wind: 9mph S
Humidity: 62%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
45°F
43°F
41°F
41°F
39°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 23°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

MARTINA TOMAŠEVIĆ PRED IZBORE U ČIKAGU: Boriću se za bolji i pravedniji grad i uvek ću biti glas mog, srpskog naroda!

Srpkinja Martina Hone Tomašević, koja će na predstojećim izborima u Čikagu biti kandidat za Gradsko veće i aldermana u Petom okrugu, sinoć je održala svoju promociju u Beograd Cafe-u, na kojoj je predstavila svoj politički program i stavove koje će zastupati ako bude izabrana 28.februara.

Martina je sve do skora obavljala dužnost generalnog menadžera gradske vlade, na koju je došla direktno iz Vašingtona, gde je provela proteklih dvadesetak godina na odgovornim državnim funkcijama.

PODRŠKA SRPSKE ZAJEDNICE: Martina Hone Tomašević sa svojim gostima i donatorima

-Kandidovala sam se jer smatram da ovom gradu i ovoj zemlji trebaju odgovorni i obrazovani lideri sa iskustvom na javnim i menadžerskim položajima, a ne oni koji se oslanjaju isključivo na bogatstvo i moć, svoju ili kompanija i krugova koji stoje iza njih, kaže Martina za Serbian Times, pa dodaje:

– Zalagaću se da ovaj grad bude bolje i pravednije mesto za sve i uvek ću biti glas mog, srpskog naroda zaključuje ona.

Jedno je sigurno – ako Martina pobedi na izborima – Srbi će posle dugo, dugo vremena, još od vremena Roda Blagojevića, dobiti jaku ličnost u Gradskom veću Čikaga i veoma značajnom 5. Okrugu, u kome se nalaze Univerzitet Čikago i đživi veliki broj studenata, na čiju podršku Martina najviše računa.

Koliko je uticajna i koliko uporna može da bude, Tina, kako je prijatelji zovu, je pokazala 2021.godine, kada je uglavnom njenom zaslugom Vidovdan specijalnim proglasom gradonačelnice Čikaga prepoznat kao gradski praznik.

VELIKI DAN ZA SRBE IZ ČIKAGA: Gradonačelnica proglasila Vidovdan zvaničnim gradskim praznikom!

-Ako budem izabrana, radiću za dobrobit velike srpske zajednice u Čikagu, kao i na tome da Vidovdan postane i zvanični praznik grada koji će se svake godine svečano obeležavati, kaže za Serbian Times Tina Hone Tomašević, koja se bori za pobedu u vrlo važnom delu grada.

Njenoj promociji u restoranu Beograd Cafe prisustvovao je i generalni konzul Republike Srbije u Čikagu Damjan Jović sa suprugom, kao i druge zvanice i viđeniji Srbi iz tog grada. Najveći prilog za njenu kampanju dao je biznismen Ranko Ristić, koji je sa suprugom donirao 10.000 dolara. Zanimljivo da Ristići ne žive u 5.Okrugu u kome se kandidovala Martina Hone Tomašević, ali je po njihovim rečima podržavaju “jer znaju da će štititi interese ljudi sa naših prostora”.

Podsećamo, Martina je dete iz mešovitog braka srpskog vojnog pilota i Afroamerikanke i ponosna je na svoje poreklo sa obe strane.

Martina je obrazovana na najprestižnijim američkim fakultetima, diplomirala je političke nauke na Univerzitetu Čikago, a doktorirala prava i politiku na Univerzitetu Kalifornija Berkli. Devedesetih godina prošlog veka (1990-ih) bila je jedan od najvećih boraca da se istina o srpskom narodu probije do američkih medija. Dvadeset godina obavljala je važne dužnosti u američkom Kongresu u Vašingtonu, a pre tri godine godine se vratila u rodni Čikago, da preuzme dužnost predsednika gradske vlade.

Poslušajte njenu uzbudljivu životnu priču, zalivenu suzama koje Martini krenu svaki put kada se pomenu njen otac ili njen pokojni suprug, koga je na njegov zahtev sahranila u Republici Srpskoj, u koju redovno odlazi, kao i u Beograd, koji obožava.

Da donirate za kampanju Martine Hone Tomašević, kliknite OVDE!

Saznajte više o Tini na njenom internet sajtu: www.hone5thward.com

Tekst/Foto: Antonije Kovačević Arhiva: Martina Hone

YOU MAY LIKE