Connect with us

aktuelno

MALOM VANJI JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Omogućimo mu da ozdravi i živi kao sva deca!

Published

on

Portal Serbian Times poziva sve čitaoce koji su u mogućnosti da pomognu humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za Vanju Stankovića!

Akciju prikupljanja novca pokrenuo je Bratislav Šaranac, čiju objavu na sajtu GoFundMe prenosimo u celosti:

“Vanja Stanković je rođen prevremeno. Trebalo je da bude trojka, ali nažalost njegov brat nije preživeo rođenje i ostao mu je samo jedan. Od prvog trenutka života započela je njegova bitka. Bio je reanimiran, intubiran i prebačen na neonatologiju, nakon čega je lečen dijalizom. Zahvaljujući naporima lekara, skinut je sa dijalize, ali i dalje ima trajna oštećenja bubrega. U međuvremenu, dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza.

Od svog prvog dana života počeo je sa rehabilitacijom i uz puno rada, naučio kako da hoda. Imao je operaciju selektivne fasciotomije i produženja tetiva. Ova operacija mu je pomogla i delimično zaustavlja grč mišića, ali, kako Vanja nastavlja da raste, njegovo stanje se pogoršava i potrebna mu je svakodnevna fizička terapija i rehabilitacija.

Vanja je vrlo pametan i mentalno snažan dečak i većinom je takođe svestan svoje dijagnoze. Njagova najveća želja je da hoda kao i svako drugo dete i da se igra sa svojim prijateljima.

Potrebna mu je finansijska podrška za nastavak lečenja (fizikalna terapija, posete lekaru, lek, laboratorijske analize, suplementi, uređaji za ortopedsku podršku itd.). U bliskoj budućnosti Vanja će zahtevati transplantaciju bubrega.

Uz vašu ljubaznu podršku mogli bismo vam pomoći u ovim životnim promenama i preko potrebnim medicinskim troškovima. Molim vas, pridružite mi se u pružanju pomoći ovom bistrom detetu koje ne zaslužuje ništa manje od osnovne medicinske zaštite. Svaka pomoć je dobrodošla.”

Sredstva za lečenje malog Vanje možete donirati OVDE.

Sedmogodišnja Milica iz Čačka dugo je živela u svetu tame, jer je rođena potpuno slepa. Slike je stvarala samo u mislima…

Posted by Serbian Times on Monday, May 10, 2021

Izvor: Serbian Times
Foto: Vanja Stanković / Printscreen Go Fund Me

Advertisement