Connect with us

Srbija

MALI SRPSKI BETOVEN : Andrej je do treće godine bio gluv, a sada komponuje muziku od koje ćete se naježiti! (VIDEO)

Published

on

Andrej Stojanović uskoro puni osam godina, rođen je i živi u Norveškoj, do svoje treće godine bio je potpuno gluv, a danas kažu da je novi “Mocart“.

Tako mali, već je osvajao prve nagrade na takmičenjima iz muzičke teorije, harmonije i muzičkih oblika na republičkom nivou u konkurenciji s učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih muzičkih škola.

Pored toga što komponuje muziku, on svira klavir. Apsolutni je sluhista i do te mere ima istančan harmonijski sluh da može da odsvira najrazličitije zvukove iz okruženja.

Andrej je za deset meseci završio je osnovnu i srednju muzičku školu. Njegovi roditelji Danka i Miloš Stojanović kažu da je Andrej, kada je počela korona, radio sa profesrkom i po nekoliko sati dnevno, bio je oduševljen, a u martu je već rešavao prijemne zadatke za srednju školu.

“Počeo je da primenjuje sve što je naučio u svojim kompozicijama. Kada je osvojio te nagrade, mi nismo znali da će on imati takav uspeh”, kažu roditelji.

Oni dodaju i da se Andrej naljuti, ako mu smanje broj časova, kao i da je sa profesorom sada završio prvu godinu univerziteta i sad idu dalje.

“Ne voli da ga zovu Mocart i ljuti se kad mu to kažu. Ja nisam Mocart, ja se zovem Andrej Stojanović, zašto me tako zovu – pita. Betoven mu je omiljeni kompozitor, jer ima jako komplikovane kompozicije i to mu se jako sviđa”, kažu roditelji.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / N1

Advertisement