Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

MAKEDONSKA ESTRADNA ZVEZDA IZ ZATVORA PORUČUJE: Imam dokaze o kriminalu u najvišim državnim strukturama, počela je “Operacija Bumerang”!

Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13, koji se nalazi u zatvoru u “Idrizovu”, gde služi devetogodišnju zatvorsku kaznu za slučaj “Reket”, saopštio da je uputio pismo načelniku PJSC GOKK Islamu Abaziju u kojem traži prijem radi predavanja, kako je naveo, “bombi” tj. dokaza zločina u najvišim državnim strukturama.

Šef Osnovnog javnog tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije (OJO GOKK) Islam Abazi je napravio predmet, koji je već dostavljen javnom tužiocu, da sasluša i vidi materijalne dokaze koje je najavio Jovanovski.

Povodom toga, iz njegovog pravnog tima je saopšteno sledeće:

“Nakon informacije dobijene od Osnovnog javnog tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije da je rukovodilac tužilaštva, javni tužilac Islam Abazi, postupajući po zahtevu Bojana Jovanovskog zvanog Boki 13, već osnovao predmet i prosledio ga nadležnom tužilaštvu, obaveštavamo vas da je ovo početak krivično-pravne radnje pod kodnim nazivom „Bumerang“”.

„Pozdravljamo hitnost i ažurnost postupanja javnog tužioca Islama Abazija i očekujemo pre svega temeljno, efikasno i nepristrasno rešenje nadležnog tužioca koji će postupati po predmetu. Zbog visokog stepena ozbiljnosti procesa „Bumerang“, od nadležnog tužioca zahtevamo i očekujemo posvećenost, neselektivnost i maksimalnu profesionalnost sa podacima koji sadrže audio snimljene razgovore, transkripte, poruke, telefonske komunikacije, video i fotografske evidencije, tzv. “bombe”, saopštili su iz pravnog tima.

Jovanovski kaže da će izveštaje i te dokaze dostaviti na zapisnik samo uz utvrđene zakonske garancije da će njegov fizički i psihički integritet biti zaštićen.

Iz njegovog tima ističu da će to učiniti isključivo u prisustvu svoja dva advokata Vladimira Tufegdžića i Saška Dukoskog i to samo u obezbeđenim prostorijama GOKK javnog tužilaštva, uz vizuelni i audio snimak čina saslušanja i primopredaje.

Izvor: Kurir.rs/Sloboden pečat Foto: Youtube

YOU MAY LIKE