Chicago
34°
Cloudy
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 25°F
Wind: 17mph WNW
Humidity: 91%
Pressure: 29.48"Hg
UV index: 2
SunMonTue
39/34°F
39/32°F
43/30°F

Published 4 weeks ago

By Antonije Kovačević

MAKEDONSKA ESTRADNA ZVEZDA IZ ZATVORA PORUČUJE: Imam dokaze o kriminalu u najvišim državnim strukturama, počela je “Operacija Bumerang”!

Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13, koji se nalazi u zatvoru u “Idrizovu”, gde služi devetogodišnju zatvorsku kaznu za slučaj “Reket”, saopštio da je uputio pismo načelniku PJSC GOKK Islamu Abaziju u kojem traži prijem radi predavanja, kako je naveo, “bombi” tj. dokaza zločina u najvišim državnim strukturama.

Šef Osnovnog javnog tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije (OJO GOKK) Islam Abazi je napravio predmet, koji je već dostavljen javnom tužiocu, da sasluša i vidi materijalne dokaze koje je najavio Jovanovski.

Povodom toga, iz njegovog pravnog tima je saopšteno sledeće:

“Nakon informacije dobijene od Osnovnog javnog tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije da je rukovodilac tužilaštva, javni tužilac Islam Abazi, postupajući po zahtevu Bojana Jovanovskog zvanog Boki 13, već osnovao predmet i prosledio ga nadležnom tužilaštvu, obaveštavamo vas da je ovo početak krivično-pravne radnje pod kodnim nazivom „Bumerang“”.

„Pozdravljamo hitnost i ažurnost postupanja javnog tužioca Islama Abazija i očekujemo pre svega temeljno, efikasno i nepristrasno rešenje nadležnog tužioca koji će postupati po predmetu. Zbog visokog stepena ozbiljnosti procesa „Bumerang“, od nadležnog tužioca zahtevamo i očekujemo posvećenost, neselektivnost i maksimalnu profesionalnost sa podacima koji sadrže audio snimljene razgovore, transkripte, poruke, telefonske komunikacije, video i fotografske evidencije, tzv. “bombe”, saopštili su iz pravnog tima.

Jovanovski kaže da će izveštaje i te dokaze dostaviti na zapisnik samo uz utvrđene zakonske garancije da će njegov fizički i psihički integritet biti zaštićen.

Iz njegovog tima ističu da će to učiniti isključivo u prisustvu svoja dva advokata Vladimira Tufegdžića i Saška Dukoskog i to samo u obezbeđenim prostorijama GOKK javnog tužilaštva, uz vizuelni i audio snimak čina saslušanja i primopredaje.

Izvor: Kurir.rs/Sloboden pečat Foto: Youtube

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!