Chicago
64°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 88%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

“MAJKA IM JE PREMINULA, A ONDA I SESTRA”: Tužna sudbina porodice koju je stanodavac pokušao da raznese bombom u Smederevu!

Brat i sestra Miljana P. (24) i Nikola P. (27) povređeni su u centru Smedereva kada je Đorđe A. (56) aktivirao eksploziv koji je razrušio dva sprata zgrade i oštetio još nekolicinu stanova, a tokom kog je i sam nastradao.

Rođak porodice povređenih navodi da je u šoku nakon celokupne situacije, kao i da je brata i sestru sam Bog sačuvao.

Đorđe A. koji je nastradao usled aktiviranja veće količine eksploziva u hodniku stambene zgrade, prema prvim informacijama iz istrage, pokušao je da iz svog stana iseli podstanare koji mu godinama nisu plaćali kiriju i račune.

U stanu su pored Miljane i Nikole živeli i njihov otac Aleksandar (63) i Miljanino dete. U trenutku eksplozije otac je sa unukom bio u parku ispred zgrade, a u stanu su bili brat i sestra. Kako navodi Aleksandrov brat, stric povređenih, život i sudbina su se poigrali sa njegovim najbližima.

Verujte da nisam svestan šta se sve dogodilo. Ne znate koliko je to tužna i jeziva porodična priča. Oni su živeli na periferiji, imali su još jednu sestru. Njihova majka i otac su uspeli mukotrpnim radom da skupe novac i da podignu kuću. Međutim, snajka se posle razbolela od karcinoma, a onda je usledila i korona – kroz suze navodi rođak povređenih ljudi za beogradske medije.

Kako dodaje, usledio je užasan period za čitavu porodicu.

Majka im je preminula, a onda i sestra. Zbog bolesti i stanja u kome su bili nakupili su se dugovi, njima je ostala ta kuća, ali su im isključili struju i vodu. Toliko težak život za u tom trenutku dvoje dvoje dece koji su morali da krenu sami da se brinu za sebe. Morali su da napuste svoju kuću jer nije bila uknjižena i došli su u podstanare – kaže sagovornik.

Aleksandrov brat ne zna da li je istina oko dugova koji se navode po medijima kao motiv za ovaj pohod, ali zna da su njegovi bližnji dobijali pretnje.

Rekao mi je brat da im je pretio životom, da ih je uznemiravao, a kada sam pitao zašto, rekao je da ni on ne zna. Znam samo da je Miljana radila, brinula se o njima, a imala je i dečiji dodatak jer je samohrani roditelj – zaključuje sagovornik i dodaje da je devojka nakon ukazanih povreda otpuštena iz Urgentnog centra u Smederevu.

Nikola P. zadobio je teže povrede oba oka i prebačen je u Urgentni centar u Beogradu.

Đorđe A. je na više načina pokušavao da iseli stanare iz svog stana ali u tome nije uspevao. Te večeri je pokušao da uđe u stan, ali navodno stanari nisu hteli da ga puste, a pozvali su i policiju. U trentuku kada su policajci bili ispred zgrade, odjeknula je detonacija.

Na obližnjim kamerama vidi se kako Đorđe ulazi u zgradu sa povećom torbom, u kojoj se najverovatnije nalazilo više kilograma eksploziva.

Na licu mesta nastradao je Đorđe A, a dvoje mladih, brat i sestra, zadobili su teške povrede. Eksplozija se dogodila na četvrtom spratu zgrade, a od jačine eksplozije izbijena su sva vrata u zgradi, a ceo treći, četvrti i peti sprat potpuno su uništeni. Scene ispred zgrade bile su stravične, a stanari nisu mogli do kasno juče da se vrate u svoje stanove zbog procene štete, bezbednosti i istrage.

PROČITAJTE VIŠE:

OVAKVU DECU IMA SRBIJA: Mia tek krenula u školu, a već zna da nacrta Nikolu Teslu! (FOTO)

OVO SU BRAT I SESTRA POVREĐENI U EKSPLOZIJI U SMEDEREVU: Nikola ima povredu oba oka, na jednom ne vidi!

NIŠLIJKA VELIKOG SRCA: Milica pravi lutke vredne nekoliko hiljada evra, a novac od prodaje daje u humanitarne svrhe! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Kurir

YOU MAY LIKE