Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 64%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

BLAGOJE ZAMENIO MANTIJU DRESOM: Paroh u crkvi, bedem među stativama!

Sveštenik Blagoje Gavrilović omiljen je među vernicima u Kosjeriću i okolini, a u slobodno vreme, verovali ili ne, umesto mantije oblači fudbalski dres i staje na gol lokalnog kluba FK “Crnokosa”.
Prema rečima meštana Ražane, ne zna se da li je bolji kao sveštenik ili golman, a da pomogne ljudima, dodaju oni, spreman je u pola dana ili noći.

Na pitanje odakle ljubav prema fudbalu, Blagoje otkriva:

Od detinjstva sam se bavio sportom i fudbal je moja prva ljubav. Još 1992. sam počeo da treniram, prvo u školi fudbala “Bubamara”, a onda sam prešao u fudbalski klub “Sloga”, kada sam imao 19 godina. Bio sam na pragu Prve lige i većeg uspeha u fudbalu, ali je Božija volja bila takva da se nađem u drugim poslovima.

Prema njegovim rečima, ljubav prema obe profesije nasledio je od oca.

Tata mi je bio sveštenik, ali bavio se i fudbalom. Sve sam od njega nasledio. I nisam se ničega odrekao. U slobodno vreme, kada nisam u svetinji, obavezno idem u fudbalski klub na trening, ali treniram i decu. Pre svake utakmice prekrstim se i pročitam Oče naš – priča nam Blagoje.

PROČITAJTE VIŠE:

BEOGRADSKI HIRURZI ZA PONOS: Izveli tešku operaciju srca kojoj se divi ceo svet! (FOTO)

NIŠLIJKA VELIKOG SRCA: Milica pravi lutke vredne nekoliko hiljada evra, a novac od prodaje daje u humanitarne svrhe! (FOTO)

DŽASTIS OSTVARIO SVOJ SAN: Američki TikToker igrao i pevao sa Đokovićem, dobio i veliko obećanje! (VIDEO)

Izvor: Informer
Foto: Informer

YOU MAY LIKE