Chicago, IL
70°
Fair
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 10mph NNE
Humidity: 44%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 5
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
68°F
66°F
64°F
63°F
61°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
84°F / 64°F
75°F / 57°F
77°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 4 years ago

By Sanja Ilić

LOLA STIŽE U BEOGRAD: Đoković dovodi najatraktivniju svetsku pijanistkinju u Beograd (FOTO) (VIDEO)

Prvi reket sveta objasnio je da će zgodna lepotica nastupiti na Adria tour, koji se za vikend održava u Beogradu

Lola Astanova važi za jednu od najseksipilnijih pijanistkinja na planeti, a njen dolazak u srpsku prestonicu najavio je, niko drugi do, Novak Đoković.

Prvi reket sveta objasnio je da će zgodna lepotica nastupiti na Adria tour, koji se za vikend održava u Beogradu.

Sam pomen na ovu harizmatičnu brinetu doveo je društvene mreže do usijanja.

PREZGODNA PIJANISTKINJA: U komentarima ispod njenih videa ljudi se osvrću na talenat, ali i na Lolino izvajano telo

Ova blistava mlada umetnica usavršila je duboko emotivni stil sa izrazitim vizuelnim duhom, a njene originalne, virtuozne izvedbe postale su viralne senzacije. Ona je koristeći društvene mreže, nove medije za komunikaciju, pokazala šta znači biti moderan virtuoz. Mnogi mladi su zahvaljujući njoj otkrili muziku Šopena, Lista, Ramanjinova…

Lola je rođena u bivšem Sovjetskom savezu, tačnije Uzbekistanu. Mama je radila u muzičkoj školi, pa je prirodno i ona krenula istim putem… Već sa šest godina počelo je njeno putovanje kroz muziku. Talenat je bio očigledan.

Imala je samo osam godina kada je počela da ide na turneje širom sveta. Nastupala je u Nemačkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Rusiji… 1996. godine u Moskvi bila je dobitnica “Šopenove nagrade” za mlade pijaniste.

Nakon što je emigrirala u Sjedinjene Američke Države, nastupala je u čuvenom “Karnegi holu”. Koncert je izazvao pažnju medija i dokazao da je Lola sposobna da privuče publiku klasičnim repertoarom.

Dokumentarni film „Treir Visions of New York“, sa Lolinim izvođenjem čuvene Geršvinove „Rapsodije u plavom“, dobio je „EMI“ nagradu za 2016. godinu.

Nastupala je na balu koji je upriličen u čast glavnog urednika “Voga”, a na ovom glamuroznom događaju prisustvovao je i predsednik Amerike Donald Tramp.

Lola je retka i genijalna, a svojim savršenim izgledom oduzima dah pripadnicima jačeg pola.

Zanimljivo je da je srpski teniser njen veliki poštovalac, da uživa u Lolinoj muzici i voli da ide na njene spektakularne nastupe. Sada ju je pozvao da nastupi na turniru koji organizuje i ona je to sa zadovljstvom prihvatila.

IZVOR: Kurir FOTO: Printscreen

YOU MAY LIKE