Chicago, IL
30°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 21°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 61%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
30°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 52°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

LJUBAV ZA CEO ŽIVOT: Kineska doktorka dala ćerki ime Srbija!

“Mojoj ćerki, koja ima četiri i po godine, dala sam ime Srbija kako bih uvek imala sećanje na vašu zemlju i kako bi moje dete celog života pamtilo da je njena mama godinama radila u Srbiji i volela Srbiju”, kaže doktorka tradicionalne kineske medicine Bo Sjuhua, koja u našoj zemlji živi i radi pune 22 godine.

Završila je studije tradicionalne medicine na fakultetu u Kini u trajanju od pet godina, a zatim i usavršavanje koje traje tri godine (nalik našem masteru). Nakon toga se zaposlila u tamošnjoj univerzitetskoj klinici, prenosi Kurir.

“Te 1999. godine sam u Kini lečila kondicionog trenera fudbalskog kluba Crvena zvezda Predraga Stanojevića i on i čuveni hirurg ortoped dr Branko Nešović su mi predložili da sklopim ugovor s klubom i da dajem kineske terapije igračima. Nakon toga sam dobila poziv da dođem u Srbiju“, priča dr Bo i dodaje da je medicina po njenom mišljenju jedno od svetih zanimanja, dok joj pomoć ljudima izaziva poseban osećaj velikog zadovoljstva i sreće.

Doktorka se priseća i da su joj prvi dani i meseci ovde bili veoma teški:

“Nisam znala jezik, nisam poznavala ljude… Učenje srpskog je za mene bilo vrlo teško, naročito zbog padeža. Međutim, vremenom sam veoma zavolela Srbiju i nju smatram svojom drugom zemljom. Narod je ovde divan i prvenstveno zbog toga sam i odlučila da ostanem u Beogradu.”

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Ponosno ističe da je rođena u gradu Šantungu, odakle je i veliki filozof Konfučije:

“Srbiju smatram svojom domovinom, volim ovaj narod, ovde sam stekla dosta prijatelja. Zbog toga sam i ćerki dala ime Srbija – kako bih uvek imala sećanje na vašu zemlju. Moji rođaci i prijatelji znaju koliko ja volim ovu zemlju i narod i znaju da će zbog takvog imena i moja ćerka celog života pamtiti da je njena mama radila, živela i volela zemlju po kojoj ona nosi ime. Oni Srbiju izgovaraju kao Servia.”

Inače, dr Bo kaže i da u našoj prestonici voli da posećuje koncerte klasične muzike i baletske predstave. Nedavno je osnovano i Srpsko-kinesko udruženje tradicionalne kineske medicine, koje predstavlja platformu za industrijsku razmenu i osnovano je s ciljem da promoviše razvoj međunarodnog poslovanja na polju tradicionalne kineske medicine i da na taj način doprinese jačanju saradnje i kulturne razmene između Srbije i Kine.

POVEZANE TEME:

SRPSKA ZULU SNAJKA PRAVI KISELI KUPUS: Urnebesni VIDEO nasmejao Srbiju do suza!

INDIJKA SE PLAŠILA DOLASKA U SRBIJU: Evo šta sada kaže o Beogradu, ljudima, hrani i bezbednosti!

PRAVO SA NAFTNE PLATFORME: Lepa Brazilka zbog ljubavi došla u Beograd, sada je majka tri devojčice! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / Pink.rs

YOU MAY LIKE