Connect with us

Amerika

LAŽNA VEST: Tramp neće deportovati 10.000 Srba iz SAD!

Published

on

Informacija da će 10.000 Srba koji u Americi borave “na crno” biti deportovano kućama, nazad za Srbiju, a koju su objavili neki beogradski mediji, netačna je. Da neće biti nikakvih racija na Srbe, kao ni na imigrante – pripadnike drugih nacija, redakciji Serbian Times-a potvrđeno je iz nekoliko nezavisnih izvora u američkoj administraciji.

Vest koju je objavio jedan beogradski dnevni list, a kasnije preneli drugi, verovatno je samo pogrešna interpretacija onoga što je američki predsednik izjavio pre nekoliko dana, ili pak obična izmišljotina.

Podsećamo, Donald Tramp je 21.aprila najavio a dan kasnije i zvanično potvrdio da će na 60 dana zaustaviti izdavanje “zelenih karti” i ulazak u SAD svim imigrantima koji su za njih aplicirali povodom “posla, porodice i drugih razloga”. Ova privremena mera, kako je obrazložio, izrečena je kao pokušaj da se zaštite “poslovi i životi” američkih građana, njih preko 26 miliona, koji su od početka pandemije korona virusa završili na spisku nezaposlenih.

U Trampovo odluci se nijednom rečju nisu pominjale masovne racije niti deportacije, kao ni Srbi, pa ostaje misterija kako su i zašto neki beogradski mediji pronašli osnova za tu priču.

Pogotovo imajući u vidu da se stopiranje izdavanja “zelenih karata” ne odnosi na ilegalne imigrante, već na one koji su u regularnom procesu za dobijanje američkih dokumenata.

Da zaključimo, objavljena informacija je netačna i naši građani koji borave u Sjedinjenim Američkim Državama ne treba da brinu. Masovnih racija ni deportacija neće biti.

Iako su u međuvremenu saznali da su objavili pogrešnu informaciju, pojedini beogradski mediji je nisu demantovali niti uklonili sa njihovih internet portala.

Ali to je već druga, i duga priča, zbog koje sve više srpskih građana i traži spas u SAD i drugim zemljama…

Tekst: Antonije Kovačević Foto: VIDEO: AP

Advertisement