Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 7mph E
Humidity: 65%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 3
SatSunMon
75/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

KURTI PRIZNAO: Gradonačelnici na severu nemaju legitimitet, potrebni novi izbori u četiri opštine!

Premijer privremenih prištinskih institucija Albin Kurti izjavio je danas da su potrebni novi izbori u četiri opštine na severu Kosova i Metohije jer je izlaznost bila mala i dodao da razume da je legitimitet nepotpun.

„S druge strane, moramo da nađemo pravno rešenje, a ne da radimo mimo zakona. Moguća je peticija građana, u kojoj će se zahtevati da se prekine mandat gradonačelnika tih opština. Spreman sam da pomognem u tome, ali ne možemo da idemo diktatom na gradonačelnike i nezakonskim rešenjima, to bi stvorilo dodatni problem”, rekao je Kurti novinarima u Briselu.

On tvrdi da policijske akcije na severu KiM su „reakcije raznih nasilnih ekstremista”, kao i da nisu akcije policije, već reakcije.

PROČITAJTE VIŠE:

„Kriminalne grupe napadaju Kfor, policiju, novinare. Najpre treba da se otarasimo kriminalnih elemenata, a potom, obećali smo da će biti smanjeno prisustvo naše policije u opštinskim zgradama”, dodao je Kurti, javlja Tanjug.

On je rekao da normalizacija odnosa treba da se desi putem implementacije Osnovnog sporazuma.

„Utisak mi je da je Srbija rekla ‘da’ sporazumu, a sada se kaje i želi da opstruira implementaciju. Moramo da implementiramo što pre sporazum, i da Kosovo ima normalne odnose sa Srbijom. EU, Brisel, su mesto gde treba da rešavamo probleme, ali zato treba više energije, insistiranja i ozbiljnosti”, rekao je Kurti.

POVEZANE TEME:

ISPOVEST KONZULA SRBIJE U SUDANU: Svaki dan sluša “Vidovdan”, a sada je u ratu izgubio sve! (FOTO, VIDEO)

DOKTOR ELEK OČAJAN: Preti nam humanitarna katastrofa zbog Kurtija, bolnici neophodan kiseonik!

ZLOSLUTNO UPOZORENJE ESKOBARA: Kriza na Kosovu i Metohiji preti da preraste u regionalni sukob!

Izvor: Politika
Foto: Printscreen YouTube / Gradska RTV Podgorica

YOU MAY LIKE