Connect with us

Amerika

KULTNI ČIKAŠKI BLUZ KLUB PRED ZATVARANJEM: “Kingston Mines” moli poštovaoce za pomoć!

Published

on

Jedan od najstarijih i najpoznatijih bluz klubovau Čikagu, “Kingston Mines”, objavio je da se “trajno zatvaranje približava” kao i da bar pokušava da prikupi novac za ponovno otvaranje.

Kingston Mines je zatvoren zbog pandemije od marta, a u njemu su od otvaranja 1968. godine u ulici 2548 N. Halsted St. nastupale bluz legende poput Medžik Slima, Koko Tejlor i Džoane Konor.

Bar je uputio poziv na podršku zajednice dok pokušava ponovo da se otvori i izbegne trajno zatvaranje, navodi se na GoFundMe stranici koja podržava Kingston Mines.

Do sada je kampanja za prikupljanje sredstava obezbedila više od 19.000 dolara, koje su vlasnici bara iskoristili za plaćanje računa i struje, navodi Chicago Tribune koji je prvi javnost obavestio o ovoj priči. Vlasnici bara nadaju se ponovnom otvaranju do vikenda Praznika rada (Labor Day), uprkos strogim ograničenjima kapaciteta u zatvorenom prostoru.

„Želimo da se zahvalimo svim našim donatorima na kontinuiranoj podršci tokom ovog teškog vremena“, navodi se u ažuriranom tekstu na GoFundMe.

Posebno smo uživali u čitanju vaših sećanja na Kingston Mines i priča kako smo uticali na vaš život.“, stoji u saopštenju.

Kingston Mines, jedan od najstarijih bluz barova u Čikagu, zatvoren je od marta kada je započela pandemija koronavirusa, odnosno kada je na snagu stupila naredba ostanka kod kuće.

Kingston Mines je već „proveo poslednje dve godine boreći se da se oporavi“ nakon što je osnivač Dok Pelegrino preminuo, a posao su preuzele njegove ćerke Doni i Lizi Pelegrino, navodi GoFundMe.

“Trajno zatvaranje vreba”, upozoravali su oni.

Bar, koji ima i restoran i dalje poslužuje autentična jela i zapečaćena alkoholna pića putem dostave.

Narudžbine su moguće pozivom Kingston Mines-a na broju telefona 773-477-4646.

Izvor: Block Club Chicago
Foto: Wikimedia Creative Commons

Advertisement