Connect with us

Amerika

GRENEL POKLOPIO DEMOKRATE: Ignorisali ste Srbiju 8 godina, vaš kandidat naziva gejeve bezbednosnim rizikom!

Published

on

Srbija se našla usred rata koji se sve više rasplamsava između dva kandidata na predstojećim izborima u Americi Donalda Trampa i Džoa Bajdena.

Naime, pitanje pregovora naše zemlje sa Kosovom bilo je tema žustre rasprave njihovih emisara Ričarda Grenela i Neda Prajsa na Tviteru.

Donald Tramp je poslednjih nekoliko nedelja na žestokom udaru Bajdenovih pristalica, po svim mogućim pitanjima. Njegova spoljna politika takođe je na meti demokrata, pa se tu našla i Srbija, čiji su pregovori sa Kosovom ocenjeni kao simbol propasti Trampove administracije.

Novi front dve zaraćene strane na Tviteru je otvorio Ned Prajs, kao zagovornik politike američkih demokrata i nekadašnji pomoćnik Baraka Obame u oblasti nacionalne sigurnosti. On je prozvao aktuelnog specijalnog izaslanika predsednika SAD Donalda Trampa Ričarda Grenela da u dijalogu Kosova i Srbije nije uradio ništa.

“Ričard Grenel dosledno se oglašavao po dve inicijative za vreme svog rada u administraciji: diplomatija između Kosova i Srbije i globalna LGBTK dekriminalizacija. Prvi je spektakularno propao, a drugi je nešto o čemu mu njegova stranka neće dozvoliti da razgovara”, napisao je Prajs na Tviteru.

Grenel ga nije ostavio bez odgovora.

“Pregovori o Кosovu i Srbiji su sledeće nedelje u Beloj kući. Vaš tim je osam godina ignorisao narod Srbije i Кosova. I nikada nije dekriminalizaciju postavio kao prioritet. Tvoj trenutni kandidat Džo Bajden nazvao je gejeve sigurnosnim rizikom”, napisao je Grenel i tako odgovornost za situaciju sa Srbijom i Kosovom prebacio u dvorište demokrata.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / PBS NewsHour

Advertisement