Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

KRENULA TRAMPOVA DRUŠTVENA MREŽA: Prvog dana Truth Social imao najviše skidanja sa Epl Stora, ali uz tehničke probleme i liste čekanja!

Jutros je sa radom počela nova aplikacija za društvene mreže “Truth Social” koju je pokrenuo bivši američki predsednik Donald Tramp, ali je hiljade potencijalnih korisnika, među kojima i urednik Serbian Timesa, naišlo je na probleme da se registruju na novoj mreži, čiji je slogan “Truth is coming” (Istina dolazi!)

Naime, mnogi koji su u toku dana pokušali da otvore profil na novoj društvenoj mreži našli su se na listi čekanja zbog onoga što su na aplikaciji nazvali „ogromnom potražnjom“.

Ranije danas, oni koji su skinuli aplikaciju Truth Social sa Eplove online prodavnice, imali su problema da joj pristupe. Neki su primili poruku: „Nešto nije u redu. Pokušajte ponovo.“, ali su uporniji, poput nas, ipak uspeli da je otvore. Ubrzo smo, međutim, naišli na drugu prepreku, gde smo saznali da ćemo zbog velike “gužve” morati da sačekamo neko vreme pre nego li budemo u situaciji da otvorimo svoje naloge.

Ovako je taj proces izgledao vizuelno…

Devin Nunes, izvršni direktor Trump Media & Technolodži Group (TMTG), koja stoji iza nove društvene mreže, rekao je da će Truth Social biti “potpuno operativna” do kraja marta.

U ponedeljak ujutru, Truth Social je bio na vrhu liste najpreuzetijih aplikacija u Eplovog američkog App Store-a, pobedivši TikTok, YouTube i Instagram.

Ali pokušaji da se preuzme naišli su na frustracije korisnika koje bi, po rečima nadležnih, uskoro trebale da budu prevaziđene.

Bivši američki predsednik Donald Tramp se nada da će mu Truth Social pomoći da prebrodi zabranu oglašavanja na drugim društvenim mrežama početkom prošle godine, kada su mu ukinuti nalozi na Fejsbuku, Tviteru i Jutjubu, i da će republikanskom bivšem predsedniku pružiti novu platformu dok nastoji da podigne svoj profil uoči izbora 2024.

Tehnološki giganti isključili su Trampa nakon upada u Kapitol 6. januara 2021. godine, usred optužbi da je koristio društvene mreže da podstakne svoje sledbenike da upotrebe silu u pokušaju da ponište rezultate izbora 2020.

Pre nego što je zabranjen, Tramp je imao oko 89 miliona pratilaca na Tviteru i stalno je koristio platformu za predsedničke izjave, ali i za napade na rivale.

Izvor: Serbian Times/Yahoo Foto: TheTealMango

YOU MAY LIKE