Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NW
Humidity: 74%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
61°F
63°F
64°F
68°F
72°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
73°F / 57°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

KOSOVSKA KRIZA INSPIRISALA HOLIVUD: Srbija i Albanija zaratile u novoj epizodi popularne američke TV serije (VIDEO)

Politička situacija na Kosovu i Metohiji i odnosi Srba i Albanaca postali su izvor inspiracije za holivudske scenariste i producente. Naime, najnovijoj epizodi popularne serije “Istinite laži” (True Lies) koja se prikazuje na TV kanalu CBS glavni junaci serije, agenti američke tajne službe “Omega”, pokušavaju da spreče rat između Srbije i Albanije nakon što su teroristi na međunarodnoj konferenciji u Briselu ubili albanskog političara.

Epizoda počinje upadom terorista (koji, uzgred budi rečeno, govore nemački), u zgradu u kojoj se konferencija održava. Nakon ubistva ekstremnog desničara – albanskog političara, rastu tenzije između dve zemlje, Srbije i Albanije, koje optužuju jedni druge za atentat, dok agenti “Omege” pokušavaju da reše problem i otkriju ubice pre nego što situacija eskalira, što bi, kako su seriji kažu, moglo izazvati “hiljade žrtava i izbeglica”, ali i “upotrebu atomskog naoružanja”.

I dok se “gomilaju vojne snage na srpskoj granici”, nepoznati izvršioci pokušavaju da telenavođenim kamionom-bombom ubiju srpskog ambasadora u Vašingtonu, ali taj pokušaj sprečavaju junaci ove akcione serije.

POKUŠAVAJU DA SPREČE ESKALACIJU SUKOBA: Junaci TV serije “Istinite laži”

To, međutim, izaziva raketni napad Srbije na ciljeve u Albaniji, nakon čega albanski tenkovi kreću prema srpsko-albanskoj granici. NATO i Rusija su u pripravnosti, a obaveštajni izvori otkrivaju da Albanci spremaju invaziju večeras…a šta se desilo dalje možete pogledati na ovom LINKU!

Zanimljivo da je narečena epizoda “Istinitih laži” objavljena 22.marta, dva dana pre godišnjice NATO agresije na Srbiju, za koju je povod bila navodna humanitarna katastrofa na Kosmetu.

Još je zanimljivije što se u seriji zastupa teza da su rat na Balkanu izazvali veliki proizvođači oružja, sa namerom da ga prodaju zaraćenim stranama.

Hm, pa možda scenaristi “Istinitih laži” i nisu daleko od istine…

Tekst: A.Kovačević Foto: True Lies / CBS

PROČITAJTE VIŠE:

SRPSKI PLANINARI SPASENI U ALBANIJI: Jedan teško povređen pri padu sa visine, izvukao ih helikopter! (FOTO)

PREVARIO SMRT ZA DLAKU: Ispovest srpskog planinara koji je spasen na Prokletijama u Albaniji! (VIDEO)

SLUČAJ OTMICE AVIONA ZATAŠKAVAN 20 GODINA: Kako je JAT-ov pilot savladao ukrajinskog specijalca na letu Moskva-Beograd!

YOU MAY LIKE