Chicago
19°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 7°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 61%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

KOŠARKAŠICE PORUČUJU IZ TOKIJA: Mnogi su nas otpisali, ali mi se uvek borimo do kraja. Idemo dalje, pa šta Bog da!

Krajnje je prosto – tim Srbije uvek dobija kad je pravi, bez obzira na otežavajuće okolnosti i iskušenja, izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković nakon plasmana u polufinale Olimpijskih igara.

“Uvek je tako, pa i na najvećem mogućem sportskom takmičenju kao što su Olimpijske igre – odvlačenje pažnje, raznih situacija sa strane, zbog neuspeha nekog našeg sportiste ili uspeha… Verujem u njih i mnogo sam ljuta, njima je teško to i da shvate, u momentima kada nisu tim. Ne prihvatam to, nije problem da izgubimo utakmicu, ali moramo da budemo tim”, rekla je Maljkovićeva.

“Nije u pitanju samo ova četvrta četvrtina, nego sve što smo uradili od 2011. godine”, dodala je ona.

“Sve smo uradili kao tim, puno medalja, emocija, zajedničkih momenata. I svi košarkašice prepoznaju po tome kako se ‘ludački bore’. U momentima kada toga nema malo je reći da sam besna. Ostvarili smo veliki uspeh, ovaj tim Kine je sjajan, mnogo je jači ovaj turnir nego u Riju, svuda se ulaže u žensku košarku i velikim koracima ide napred”, istakla je Maljkovićeva.

Jedna od junakinja preokreta, Nevena Jovanović, kaže da je ekipa opet pokazala da nikad ne odustaje.

“To smo mi, nikad ne odustajemo, ni kad je ‘plus 20 plus’, ni kad je ‘minus 20’. To je ono što nas krasi, presrećni smo i preostaje nam da idemo dalje, pa šta nam Bog da. Izlazile smo i iz težih situacija – protiv Italije, pa i onaj čuveni tajm-aut pre osam-devet godina. To nam je uvek u glavi, nema predaje. Ostaje nam da se odmorimo i posvetimo onome što je ispred nas”, izjavila je Jovanovićeva.

Ana Dabović, koja je pogodila fantastičnu trojku sa skoro osam metara tokom serije 11:0 za preokret, kaže da je polufinale neverovatan uspeh.

“Posle svega smo pronašli energiju da pobedimo. Po milioniti put sam ponosna i srećna što sam deo ovog tima. Mi smo poznate po tome da ‘stresiramo’ sve, nikad ne igramo lake utakmice, ali kao da je trebalo da nas nešto probudi. U tom trenutku smo shvatile da ako ne damo i više nego što možemo – izgubićemo, a to nijedna od nas ne želi. Kad nešto mnogo želite, onda se to ostvari”, istakla je Dabovićeva.

Sonja Vasić rekla je da je plasmanom u polufinale cilj ispunjen.

“Došli smo ovde da se borimo za medalju. Nije bio trenutak da nam ovo bude poslednja utakmica, ne samo za mene, nego još za neke igračice. Mislim da imamo još šta da kažemo. Mnogi su nas otpisali, ali mi smo verovale, čak i kada grešimo srcem može da se nadoknadi. Situacija je delovala loše, ali ne i bezizlazna, zato smo i uspele. Ključ je tim, to je bogatsvo ove ekipe, videlo se da svaka od 12 ima svoju ulogu”, istakla je Vasić.

Izvor: Rts.rs

YOU MAY LIKE