Connect with us

aktuelno

BORBA PROTIV NAUKE: Hajka u SAD na profesorku Harvarda koja tvrdi da postoje samo dva pola –muški i ženski!

Published

on

Profesor Harvarda Kerol Huven rekla je televiziji Fox News da postoje samo dva pola – ženski i muški – i odmah bila optužena za transfobiju.

Iznoseći rezultate svoje poslednje studije, ova američka naučnica je rekla:

„Činjenice su da zapravo postoje dva pola – muški i ženski. To je određeno time kakve reproduktivne ćelije proizvodimo“.

Njene reči su naljutile Loru Simone Luis, direktorku za različitosti i inkluziju na Harvardu. Izjavu svoje koleginice nazvala je „štetnom i transfobičnom“.

Luis je navela da ne mogu samo žene ostati u drugom stanju, već i transgenderi, interseksualni i polno nekonformni muškarci. Dodala je:

„Studentima medicine nije teško da to zapamte“, dodala je i zaposlene na univerzitetu pozvala na upotrebu „inkluzivnog jezika“.

Sugerisala je upotrebu izraza „trudni ljudi“.

Luis su podržali tviter-korisnici koji su Huven poručili:

„Ako ne možete da se uzmete u obzir da postoje i trudni trans muškarci – jer verujete da samo žene mogu biti trudne – trebalo bi vam trajno oduzeti lekarsku licencu zbog ugrožavanja života takvih muškaraca i njihovih beba“.

Profesorka Huven je javno upitala Luis:

„Gde ste našli kod mene transfobiju i nanošenje štete studentima? Verujem da znate da sam na strani svih svojih studenata, ali – ja takođe razmišljam i o nauci“.

Oglasili su se već i oni koji su nju podržali.

Debi Hejton je ocenila: „Kod nje nema nikakve transfobije i ničeg štetnog. Njena analiza je tačna. Muško i žensko se razlikuju po biologiji. Žene ostaju u drugom stanju. To je istina“.

Dejvid Džekson je naglasio da sama činjenica da Harvard ima „direktora za raznolikost i inkluziju“ svedoči da je američka nauka iskliznula iz koloseka.

Izvor&Foto: Fakti.org

Advertisement