Connect with us

sport

KORONAVIRUS NAPAO AMERIKU: Suspendovana NBA sezona, Gober zaražen!

Published

on

Pre sat vremena zvaničnici NBA su izdali saopštenje u kome suspenduju sezonu zbog koronovirusa. To se desiulo ubrzo nakon što je, večeras, konstatovan prvi slučaj obolelog igrača, Rudija Gobera, člana startne petorke Jute.

Tokom dana je bilo najavljeno da će se mečevi igrati bez prisustva navijača, međutim slučaj obolelog igrača naterao je čelnike NBA da ptreseku i donesu radikalnu odluku.

Publika u Oklahomi je među prvima saznakla lošu vest, kada je spiker u dvorani saopštio da meča njihove ekipe sa Juta Džezom neće biti.

To se dogodilo u trenutku kada se čekalo samo podbacivanje lopte, igrači su već bili na terenu, ekipe su predstavljene, a onda su sudije poslale timove u svlačionice.

Nakon toga, za njima su krenule i sudije, da bi nedugo potom zvanično bilo objavljeno da je meč odložen, te da je najveća zvezda NBA tima iz Jute, Rudi Gober, zaražen virusnom infekcijom pluća, tačnije koronavirusom.

Sat vremena kasnije, rukovodstvo NBA je odlučilo da suspenduje sezonu. O tome šta će se dalje dešavati i kakvi će koraci uslediti, tek će biti raspravljano.

Tekst: A.K. Foto: Youtube

Advertisement