Connect with us

aktuelno

ZABRANA PUTOVANJA IZMEĐU AMERIKE I EVROPE: Trump zbog korona virusa zamrzao saobraćaj na 30 dana! Zaraženi Tom Henks i njegova supruga…

Published

on

Američki predsednik Donald Tramp najavio je večeras u televizijskom obraćanju da će sva putovanja iz Europe biti obustavljena u sledećih 30 dana. Ova mera, kako je najavljeno, stupiće na snagu i počeće da se primenjuje od petka 13.marta, u ponoć.

Predsednik Tramp rekao je da se “snažna, ali potrebna” ograničenja neće primjenjivati na Veliku Britaniju, u kojoj je trenutno potvrđeno 460 slučajeva zaraze. U SAD-u ima 1.135 potvrđenih slučajeva virusa, a smrtno je stradalo 38 osoba.

“Da novi slučajevi ne bi ušli na naše obale, obustavićemo sva putovanja iz Evrope”, rekao je Tramp.

Trump smatra da Europska unija “nije poduzela iste mere opreza” kao i SAD.

Ove Trampove reči dolaze samo nekoliko sati nakon što je Italija – najteže pogođena zemlja virusom izvan Kine – najavila nova stroga ograničenja. Italija će zatvoriti sve prodavnice, osim prodavnica hrane i apoteke, kao deo zatvaranja prostora na nacionalnom nivou.

Donald Tramp rekao je da će se suspenzija putovanja “primjenjivati i na ogromnu količinu trgovine i tereta” koji dolaze iz Europe u SAD.

Također je najavio planove za osiguravanje milijardi dolara zajma malim poduzećima i pozvao Kongres da provede velike mjere poreskih olakšica u pokušaju da se umanji učinak izbijanja korona virusa na privredu.

“Mi marširamo punom snagom savezne vlade i privatnog sektora kako bismo zaštitili američki narod”, rekao je američki predsjednik.

ZARAŽEN GLUMAC TOM HENKS

Američki glumac Tom Henks otkrio je da su on i supruga Rita Vilson testirani pozitivno na novi korona virus u Australiji.

Henks i Vilson, oboje 63-godišnjaci, potražili su savet doktora nakon što su u Kvinslandu iskusili simptome prehlade, napisao je glumac na Instagramu.

Sada će provesti vrijeme u izolaciji, dodao je.

Par je bio na Zlatnoj obali, gdje je Henks radio na filmu o životu Elvisa Prislija.

KOBNO PUTOVANJE: Henks snimao film o Elvisu Prisliju u Australiji

Henks je na Instagramu napisao: “Osjećali smo se pomalo umorno, kao da imamo prehladu i neke bolove u tijelu. Rita je imala groznicu koja dolazi i odlazi. Blaga groznica”.

“Kako bismo ispravno odigrali stvari, kao što je to trenutno potrebno u svijetu, testirani smo se na korona virus i utvrđeno je da smo pozitivni”.

Rekao je da će svet “ažurirati” s novim informacijama.

Izvor: Slobodna Evropa Foto: Youtube

Advertisement