Connect with us

aktuelno

KORONA SKANDAL U SAD: Bolničar iz Čikaga preminuo u bolnici u kojoj medicinske sestre nose vreće za smeće kao zaštitnu opremu!

Published

on

Kius Keli (48), rođeni Čikažanin i pomoćnik rukovodioca zdravstvene nege u njujorškoj bolnici Maunt Sinaj, umro je od korona virusa. On je testiran pozitivno pre dve nedelje, nakon čega je zadržan u bolnici u kojoj je radio. Preminuo je u utorak uveče od komplikacija koje je izazvao virus.

Njegov slučaj bi bio samo još jedan u nizu slučajeva o kakvima mediji pišu u poslednje vreme, a u kojima su zdravstveni radnici položili živote na oltar svoje struke, u borbi sa nevidljivim neprijateljem, da na površinu nisu isplivale informacije koje njegovu smrt povezuju sa lošim uslovima rada u bolnici Maunt Sinaj, u kojoj je radio i proveo svoje poslednje sate.

OSEĆAO SE DOBRO: Sestra Šeron sumnja da se zarazio u bočlnici, zbog loših higijene

“Rekao mi je da ima koronavirus, ali nije mislio da je to ozbiljno, osećao se dobro”, izjavila je njegova sestra Maria Šeron i dodala da “apsolutno veruje” da je njen brat zaražen u bolnici.

“Nekoliko puta sam ga pokušavala dobiti, ali lekari su mi rekli da je na ventilatoru”, rekla je ona za New York Post.

Da njene sumnje nisu bez osnova pokazala je i fotografija koja je u međuvremenu počela da kruži internetom, a koja prikazuje medicinske sestre u bolnici Maunt Sinaj, gde je Keli radio, kako koriste vreće za smeće kao zaštitnu opremu preko svojih bolničkih uniformi.

Medicinske sestre i bolničko osoblje su se požalile kako moraju više puta koristiti maske, haljine i zaštitne štitnike jer su zalihe male.

Portparol bolnice demantovao je ove navode.

„Bezbednost i zaštita svih zaposlenih i pacijenata su uvek – i uvek će biti – naš apsolutni prioritet, a posebno tokom krize sa COVID-19. Svom osoblju uvek pružamo kritično važnu zaštitnu opremu koja im je potrebna da bi sigurno obavljali svoj posao. U stvari, famozna fotografija koja kruži medijima prikazuje medicinske sestre u propisnoj opremi koja se nalazi ispod vreća za smeće.

Bolnica Maunt Sinaj je objavila izjavu o Kelijevoj smrti.

JOŠ JEDAN HEROJ U BELOM: Keli je izgubio bitku sa virusom

„Duboko smo tužni zbog odlaska voljenog člana našeg sestrinstva. Ova rastuća kriza već je opustošila stotine porodica i pretvorila naše profesionalce u istinske američke heroje “, kaže se u saopštenju.

Danas smo izgubili još jednog heroja – saosećajnog kolegu, prijatelja i nesebičnog negovatelja.”

Tekst: Serbian Times/ Foto: Facebook

Advertisement