Connect with us

aktuelno

KONTROVERZNI DŽORDAN PITERSON U LOŠEM STANJU: Došao u Beograd da se leči od zavisnosti, pa se zarazio koronom

Published

on

Čuveni (i kontroverzni) profesor psihologije Džordan Piterson bori se sa koronavirusom nakon skoro višegodišnje borbe protiv zavisnosti od upotrebe lekova.

Ćerka Džordana Pitersona, Mihaila Piterson, izjavila je za britanski tabloid San (The Sun) da se njen otac zarazio u srpskoj bolnici, dok je bio na lećenju zavisnosti od leka protiv ankcioznosti – Benzodiazepina.

Ona je navela da je njen otac preventivno bio pod antivirusnim lekovima iako za tim nije bilo potrebe, jer njegovi simptomi “nisu bili tako loši”.

“Stavljen je na terapiju preventivno sa gomilom antivirusnih stvari. Nisam sigurna da je to bilo neophodno, jer su njegovi simptomi bili “lakši”. Nije imao kašalj, imao je blagu temperaturu, ali mu je dodeljena ozbiljna terapija”, ispričala je za The Sun.

Mihaila je dodala da njen otac boluje od upale pluća, po drugi put ove godine otkako se bori sa bolešću, te da je ovo “korak unazad u njegovom oporavku”.

Piterson je zaintrigirao svetsku javnost kada se usprotivio korišćenju rodno neutralnih zamenica na fakultetu, pozivajući se na slobodu govora (a što je ovekovečeno u serijalu “Profesor protiv političke korektnosti” na Jutjubu), godinama je uzimao lekove kako bi ublažio dugotrajnu anksioznost posle teške autoimune reakcije na hranu.

Navodno je njegova zavisnost počela pre godinu dana, kada su mu doktori povećali doze kako bi mu pomogli da se izbori sa stresom zbog njegove supruge Tami, koja se borila sa rakom bubrega.

Pitersonova ćerka kaže da su ga svi pokušaji da se odvikne od leka doveli do “nepodnošljive anksioznosti”. On je imao jake simptome povlačenja i asocijalnosti, kao i akatiziju, tj. vrlo ozbiljne nevoljne pokrete, što je opisala kao “neverovatni, beskrajni, nezaustavljivi nemir koji se graniči s panikom.”

Prvo se lečio u Moskvi, što je dalo izvesne rezultate, zbog čega su se vratili u Ameriku. Kako je tamo “divljala” korona, a u međuvremenu su čuli za privatnu kliniku u Beogradu, rešili su da dođu u Srbiju.

Do zaražavanja koronom, bili su zadovoljni rezultatima postignutim na toj klinici.

“Veoma smo zadovoljni prvim rezultatima terapije. Tata se oseća mnogo bolje. Radi se o inovativnom, holističkom pristupu koji je pomogao mnogima”, rekla je ranije Mihaela.

Nakon “skandala” na Univerzitetu Toronto, Piterson je postao borac za slobodu ili desničar, zavisi ko ga je optuživao. Na fakultetu su organizovani protesti, a on je postao neprijatelj rodne, pa i polne ravnopravnosti. Još gore je ispalo kada je branio Džejmsa Damora, otpuštenog radnika Gugla, koji je tvrdio da postoje razlike u polovima.

Podsetimo, porodica Piterson stigla je u Beograd 8. juna, a profesor Piterson je odmah krenuo na terapiju.

Navodno je njegova zavisnost počela pre godinu dana, kada su mu doktori povećali doze kako bi mu pomogli da se izbori sa stresom zbog njegove supruge Tami, koja se borila sa rakom bubrega.

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen Youtube / Jordan B Peterson

Advertisement