Chicago, IL
70°
Sunny
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 70°F
Wind: 18mph S
Humidity: 29%
Pressure: 29.61"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
66°F
63°F
57°F
57°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 34°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By admin

KIJEV PONOVO NA UDARU: Dronovi bombardovali centar grada, uništene zgrade, ima mrtvih!

Prošle nedelje ruske snage su Kijev gađale raketama, jutros su napadi izvršeni dronovima-kamikazama iranske proizvodnje. Cilj napada su i dalje energetska postrojenja.

U Kijevu od jutros odjekuju eksplozije. Na snazi je uzbuna od vazdušnih napada. Gradonačelnik Vitalij Kličko je pozvao  građane da idu u skloništa. Na Telegramu je napisao da je oštećeno nekoliko stambenih zgrada i da su spasioci na licu mesta.

Kabinet predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog saopštio je da se radi o dronovima kamikazama iranske prozvodnje, preneo je BBC.

Izveštač nemačkog “Špigela“ iz Kijeva javlja da su se prve eksplozije u centru grada čule oko 06.45 časova. Kaže da je pogođena zgrada Glavne železničke stanice koja je u plamenu.

Cilj napada je verovatno bilo postrojenje gradske toplane koje se nalazi u blizini i koje je prošle nedelje bilo meta napada. Umesto raketama, napadi su jutros, javljaju izveštači sa lica mesta, izvrešeni dronovima-kamikazama iranske proizvodnje. Gradska uprava objavila je jedni fotografiju koja bi trebalo da potkrepi te tvrdnje.

Izveštač “Špiegela“ kaže da se, za razliku od prošle nedelje, danas uprkos eksplozijama saobraćaj nije zaustavio, ljudi se nisu sklonili sa ulica.

Ruski napadi duž cele linije fronta

Guverner oblasti Dnjetropetrovske obasti Valetin Resničenko napisao je na Telegramu da je ruska raketa pogodila jedno postrojenje energetske infrastrukture koje je u plamenu. Tvrdi da je ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane oborio tri ruske rakete.

Ukrajinski generalštab je saopštio da su u noći na ponedeljak ruske snage pojačale napade na frontu u regijama Harkov, Donjeck i Herson, koje je Moskva nedavno proglasila teritorijom Ruske Federacije.

Najteže borbe su se vodile severno od Bahmuta, napisao je ukrajinski vojni ekspert Oleh Ždanov, a prenosi “Špigel“. Rusi pokušavaju da probiju liniju fronta, a ukrajinska komanda šalje dodatno pojačanje i artiljeriju.

Moskva saopštava da su ruske snage u regiji Harkov uništile tri haubice američke proizvodnje. Nezavsni izvori to nisu potvrdili.

Izvor: Vreme Foto: Printscreen / Youtube @Guardian News

YOU MAY LIKE