Chicago
34°
Cloudy
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 25°F
Wind: 17mph WNW
Humidity: 91%
Pressure: 29.48"Hg
UV index: 2
SunMonTue
39/34°F
39/32°F
43/30°F

Published 2 months ago

By Antonije Kovačević

KAVČIĆ DOBIO SPOR I PORUČIO: “Dokazali smo da je izdavačka kuća korupcijom prodavala udžbenike, delila učiteljima tablete!”

Treći osnovni sud u Beogradu oslobodio je danas profesora Aleka Kavčića po tužbi koju je protiv njega podnela izdavačka kuća Klet. Ova izdavačka kuća tužila je profesora Kavčića za “povredu poslovnog ugleda” jer je javno govorio da se udžbenici u osnovnim školama u Srbiji biraju korupcijom.

“Ovom presudom dokazano je da, javno oglašavanje izdavačke kuće Klet u kojoj pozivaju učitelje da “naruče 20 udžbeničkih kompleta”, a da će oni, za uzvrat, dobiti tablet, koruptivno delovanje. Takođe, dokazano je i su Klet, Freska i Novi Logos tri pravno povezana lica, i da imaju dominantan položaj na tržištu.”, kaže se u saopštenju Fondacije Alek Kavčić.

Iz ove Fondacije poručuju i da je “sud takođe potvrdio izjavu profesora Kavčića da je Klet deo nemačke grupacije”, te da je “njihov dominantan položaj na tržištu udžbenika potvrdila je i Komisija za zaštitu konkurencije”.

“Ovom presudom potvrđeno je i da profesor i osnivač Fondacije Alek Kavčič podiže stepen svesti o značaju prosvete, da su njegove tvrdnje o korupciji prilikom izbora udžbenika istinite, kao i da on nije nikakva konkurencija izdavačkoj kući Klet, jer je njihov prevashodni cilj profit. Dok su profesor Kavčić i fondacija besplatno podelili više od 50.000 originalnih štampanih izdanja udžbenika.

POVEZANE VESTI:

PRAVDA NA STRANI KAVČIĆA: Sud odbacio tužbu izdavačke kuće Klet!

KAVČIĆ NASTAVLJA BORBU: Odštampano i isporučeno oko 15.000 besplatnih udžbenika!

Tekst: S.T. Foto: Fondacija Alek Kavčić

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!