Connect with us

Dijaspora

KAMIONDŽIJSKI MUNDIJAL U ČIKAGU: U finalu velika bitka Srba i Meksikanaca, na kraju Bosanac najbolji igrač! (VIDEO)

Published

on

Ove subote u Čikagu je održan veliki fudbalski turnir “Kavkaz samer kap” (Kavkaz Summer Cup), koji je okupio 16 najboljih ekipa trucking industrije iz Čikaga i okoline, pa se slobodno može nazvati i nezvaničnim kamiondžijskim prvenstvom Amerike.

Organizatori turnira bili su kompanija Kavkaz Express i Semi-Pro liga, medijski sponzor Serbian Times, a po propozicijama, svaki tim je za sponzora morao imati neku transportnu kompaniju, a u svom sastavu minimum 3 igrača sa CDL vozačkom licencom, dakle 3 autentična vozača kamiona.

Posle celodnevne borbe u finale su se zasluženo plasirale ekipe Republike Srpske i Viktori Iglsa (Victory Eagles). Na kraju je pobednički pehar podigla ekipa Iglsa, a konačni rezultat je glasio 4-1.

Priznanja i medalje je podelio specijalni gost Kavkaz samer kupa, čuveni golman ruske reprezentacije sa Mundijala 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, Ruslan Nigmatulin.

Za utehu Balkancima bila je činjenica da je titulu MVP turnira osvojio Vlado Zadro, nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i osvajač šampionske titule BiH sa ekipom Zrinjskog, koji je predvodio pobedničku ekipu.

Pobedniku je, pored pehara, pripala i nagrada od 10,000 dolara, a sav prihod od sponzora i tombole otišao je Dečjoj bolnici u Čikagu.

Pogledajte, uostalom, šta je ekipa Serbian Times zabeležila na licu mesta…

Za učesnike i goste turnira, bile su organizovane zabavne aktivnosti, kao i tombola sa bogatim nagradnim fondom.

Kompanija Kavkaz Express srpskoj zajednici u Čikagu poznata je po humanitarnim aktivnostima koje sprovodi kroz svoju Fondaciju Kavkaz Cares. Suvlasnik Kompanije, Eldar Itliašev, bio je prezadovoljan turnirom. Kako kvalitetom prikazanog fudbala, tako i humanitarnom dimenzijom događaja.

ZADOVOLJAN: Eldar Itliašev, suvlasnik kompanije Kavkaz Ekspres, organizatora turnira

“Drago nam je što smo bili u prilici da promovišemo sport i zdrav način života, da organizujemo jedan ovakav događaj koji doprinosi multikulturalnosti i spajanju nacija, a takođe jer smo bili u prilici da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, Dečjoj bolnici u Čikagu. Deca su naša budućnost, zato bi trebalo svi da pomognemo da ta budućnost bude svetla, izjavio je za Serbian Times gospodin Itliašev, u čijoj se kompaniji, da pomenemo i to, na rukovodećim mestima nalaze jedan Bošnjak i jedan Srbin.

ZA KOJU GODINU I ONI ĆE SE BORITI ZA TROFEJE: Najmlađi prvotimci Kavkaz Ekspresa

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više aktuelnih priča, ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža zapratite (SUBSCRIBE!) Serbian News USA jednim klikom na OVAJ LINK!

Advertisement