Chicago, IL
63°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 51%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
61°F
61°F
61°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

UŽIVO IZ ČIKAGA – BELI SRBIN MEĐU CRNIM DIVOVIMA: Dušan osvojio bronzu u Tokiju i došao da igra basket sa NBA zvezdama (VIDEO)

Nakon što je u Tokiju sa reprezentacijom Srbije osvojio olimpijsku medalju I tako ostvario jedan veliki san, najbolji srpski i svetski basketaš svih vremena Dušan Domović Bulut otisnuo se put Amerike, gde je ovih dana ispunio i drugi san –zaigrao je u najjačoj profesionalnoj basket ligi, popularnoj Big 3, gde mu društvo na terenu prave sve same NBA zvezde i legende, poput Rona Artesta, Džeremi Parga, Džo Džonsona, Rašarda Luisa, Katina Moblija, Drua Gudena, Mahmuda Abdula Raufa, Nejta Robinsona, Džejsona Ričardsona.

Iako je još 2019.godine draftovan u Big 3, i to kao jedini igrač van Sjedinjenih Američkih Država, Dušan je odustao od odlaska jer mu je FIBA pripretila da neće moći da igra na Olimpijskim igrama na kojima je basket 3x 3 promovisan u olimpijski sport.

Novac je tada ostao u senci želje da osvoji odličje sa Srbijom. Posle bronze u Tokiju usledio je novi poziv Amerikanaca, koji ovoga puta nije odbio.

I već u prvoj utakmici Domović je pokazao svoje pravo lice. Njegov tim “Power” je u Milvokiju sa 50:47 savladao “Tri State”, a terenom je dominirao naš Kralja Limana, koji je dao čak 27 poena, četiri više od ostatka ekipe!

Što je bilo više nego dovoljno da na debiju bude proglašen igračem nedelje u Big 3 ligi!

Američke medije preko noći su preplavile fotografije i priče o srpskom “Mr BulutProof” (igra reči, u slobodnom prevodu “Gospodin Otporan na Metke”), najboljem svetskom basket igraču, koji je iz srpskog (novosadskog) geta došao da pokazuje fore kolegama iz američkih predgrađa.

A onda je profi karavan basketaša ovog vikenda stigao u Čikago, što je bila prilika da se sretnemo sa Dušanom i na licu mesta napravimo ekskluzivnu reportažu i intervju za Serbian News USA.

Da bismo opisali atmosferu u Credit Union areni reći ćemo samo to da je naša ekipa bila jedina bela u publici, dok je jedini igrač svetle puti na terenu bio upravo – Dušan Domović Bulut.

Što je, naravno, svojevrsno priznanje i dokaz koliko jednog Srbina cene I poštuju oni koji su odrasli na terenima u betonskoj džungli, tamo gde se igra najtvrđi i najbolji basket na svetu, i sa kojih jedan put vodi u NBA, među zvezde, a onaj drugi vrlo često u kriminal i preranu smrt.

O tome koliko se dobar glas o našem Dušanu daleko pročuo govori i jedan detalj iz dvorane, za vreme trajanja meča. Naime, dok je potpisnik ovog teksta iz prvih redova pratio dešavanja na terenu, iza njega se odvijao razgovor, u kome je jedan mladi košarkaški fan davao izjavu za neku američku televiziju.

“Dusan, o yeah, man, he is a beast from Serbia!” (Dušan, o da, čoveče, On je zver iz Srbije!)

Pogledajte kako se Dušan snašao na terenu među bivšim NBA zvezdama i poslušajte šta nam je rekao u ekskluzivnom intervju za Serbian News USA…

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više aktuelnih priča, zanimljivih reportaža i intervjua iz života srpske dijaspore zapratite (SUBSCRIBE!) Serbian News USA jednim klikom OVDE!

YOU MAY LIKE