Connect with us

sport

KAKAV TRIJUMF: Srpski automobilista pobednik najteže trke izdržljivosti u Slovačkoj!

Published

on

Jedno od najvećih imena u svetu automobilizma na ovim prostorima je Predrag Šainović, čovek koji uspešno nastupa na internacionalnim automobilističkim takmičenjima već dugi niz godina. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u oblasti auto-takmičenja, a krajem prošle godine, predstavljao nas je u Italiji, tačnije Monci, na stazama istorije i hrama brzine. Da sve bude u znaku visoko-pozicioniranih rezultata, žestoku borbu je nastavio u Slovačkoj i odneo pobedu na endurans trci u ESET kupu – GT4!

On je startovao sa pol-pozicije i sigurno stigao do odredišta kao vodeći, a ovaj rezultat mu je dovoljan za titulu u svojoj klasi. Iako je nebo nad „Slovakija“ ringom bilo turobno i počelo da grmi pred početak trke izdržljivosti, takmičari su imali sreće da nisu naišli na elementarne nepogode.

Predrag Šainović je posle starta izgubio dve pozicije u ukupnom plasmanu, ali se brzo vratio u ritam i pretekao takmičara iz duge klase, te se tako se zaštitio od direktnih konkurenata iz svoje. U 25. minutu izleteo je jedan takmičar, pa je na stazu izašlo sigurnosno vozilo, a ni posle restarta i obaveznog pit-stopa nije bilo promena u plasmanu što se srpskog takmičara tiče. On je trku završio kao pobednik u GT4 klasi, odnosno ukupno 18. od 37 takmičara u diviziji!

Predrag Šainović je po struci diplomirani doktor medicine. Specijalizirao je u Mariboru, a danas živi u Sloveniji i jedan je od najcenjenijih srpskih lekara iz svoje struke u ovom delu Evrope. Strast prema automobilizmu prepoznao je u ranom detinjstvu, kad je gledao trke na Beranovcu, a kad god je u mogućnosti, nastoji da se vrati rodnom Beogradu, uglavnom s pobedničkim trofejima!

Izvor: RTS Foto: Facebook @Predrag Šainović

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement