Chicago
37°
Partly Cloudy
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 9mph S
Humidity: 63%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
WedThuFri
50/39°F
41/34°F
41/36°F

Published 7 months ago

By admin

SRPSKA PORODICA JE PRAVI FENOMEN: Trajkovići za pet godina dobili dva para blizanaca!

Jelica Trajković, sa Urošem i Stefanom u subotu je stigla kući iz porodilišta, a tamo su je već čekali suprug Miloš i sinovi Viktor i Pavle.

– Imala sam osećaj da sam prava atrakcija u bolnici. Svi odreda su iskreno bili oduševljeni – presrećno priča Jelica.

– Pre četiri godine sam na svet donela dva zdrava dečaka blizanca Viktora i Pavla, a sada u drugoj trudnoći sam rodila još dva mališana Uroša i Stefana – kaže za Kurir ponosna mama Jelica Trajković (29) iz naselja Ančiki kod Leskovca.

I obe trudnoće desile su se prirodnim začećem!

Ginekolozi navode da su ovakvi slučajevi veoma retki, te da se rađanje dva para blizanaca istog pola događa jednom u 700.000 trudnoća.

– Nakon prvog porođaja sam mislila da više nikada neću rađati. Tada sam rodila muške blizance u 35. nedelji i imala sam velikih problema. Bila sam na carskom rezu. Međutim, kako su oni rasli, suprug Miloš, koji je vojno lice, i ja smo imali sve veću želju da dobijemo i treće dete. Moja velika želja je bila da to bude devojčica – priča ushićeno mama Jelica.

– Nismo mogli ni da sanjamo da ćemo opet dobiti blizance, i to – dečake. Kada smo otišli kod lekara, rekli su mi: „Pa vi opet imate dva ploda!“, a ja sam ostala šokirana. Svi su me čudno gledali kada se saznao pol beba. Tada sam imala osećaj da sam prava atrakcija u bolnici. Svi su pitali da li su bebe dobijene vantelesnom oplodnjom ili prirodno. I svi odreda su iskreno bili oduševljeni. Lekari su mi pričali da je to prava retkost, čak jedan slučaj u 700.000 trudnoća.

Ona navodi i da je drugu trudnoću dosta bolje podnela jer je bila spremna i znala je šta je čeka.

– Sinovi su mi stalno ljubili stomačić i prizivali braću. I ovog puta sam se porodila carskim rezom, i to na veliki praznik Preobraženje, a mališani su nekoliko dana bili u inkubatoru. U subotu smo izašli iz bolnice – kaže Jelica.

– Zbunjena san i srećna u isto vreme, a suprug je oduševljen, preponosan jer ima četvoricu sinova koji će jednog dana verovatno krenuti tatinim stopama.

Mislim da je ovo nadoknada od Boga, jer smo bili u vezi od 2008. i nismo imali dece. Ja sam porasla bez oca i u životu mi je uvek falila ta očinska figura, a sada kraj sebe imam petoricu muškaraca. Ističe i da je spremna za najvažniju životnu ulogu po drugi put.

– S prvim blizancima je u početku bilo teško, tu su bile neprospavane noći, samo sat vremena mirnog sna u krevetu, navijanje alarma kada ko treba da jede, da se presvuče. Čak sam u početku morala i da ih obeležavam jer su bili isti. Sve to me čeka opet, ali sam spremna. Kada su se rodili, znam da je bilo veliko slavlje u kući. Slavilo se tri dana, još toliko ćemo slaviti i sada – sluti novopečena majka.

Da ovakvi slučajevi zaista jesu retki, potvrđuje i ginekolog prof. dr Ana Mitrović Jovanović, načelnica dnevne bolnice GAK „Narodni front“.

Ovakvi primeri su retkost u opštoj populaciji, ali se dešavaju, kao što to vidimo iz ovog primera. Njihova učestalost jeste veća kod parova koji su u postupku vantelesnog oplodnje. Ne mislim samo na situacije kada im vratimo dva embriona nego je kod tih parova veća učestalost da se jedan vraćeni embrion podeli, pa imamo blizance – kaže prof. dr Mitrović Jovanović.

– U praksi sam imala zanimljivo iskustvo, isto kao i kod ovog primera. Par je imao dva puta po dva dečaka i kada su se rastali, a muž zasnovao novu porodicu, dobio je i sa novom ženom blizanace muškog pola.

Izvor: Luftika Foto: Facebook @Jelica Trajković

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!