Connect with us

aktuelno

KAFANA MOŽE DA ČEKA, ŽIVOT NE: Novovarošani zaobišli dokolicu i pozvali na akciju davanja krvi!

Published

on

O tome koliko je važno imati dovoljne zalihe krvi u bolnicama nije potrebno posebno pričati. Međutim, ono što je veoma važno jesu dovoljne količine dragocene tečnosti i u zdravstvenim ustanovama u malim sredinama, jer dok se bolesnik transportuje do većih gradova može biti prekasno. Omladina Nove Varoši pokrenula se i angažovala kako bi na svoje sugrađane apelovala da se u što većem broju odazovu na dobrovoljnu akciju davanja krvi.

– Apel mladih urodio je plodom, pa smo zadovoljni odzivom naših sugrađana na akciju dobrovoljnog davanja krvi. To je od velike važnosti za sve, tako da očekujemo da će i ovog poslednjeg četvrtka u mesecu odvojiti malo svog vremena i učiniti to humano delo, a na taj način i nekom spasiti život – rekla je sekretar Crvenog krsta u Novoj Varoši Milena Jojević.

Ono što je alarmiralo i dodatno uticalo na ljude da se odazovu akciji jeste i promotivni spot koji su osmislili mladi Novovarašani. Snimanje spota imalo je za cilj da probudi svest kod omladine da par minuta vremena koje bi potrošili za ispijanje kafe i pića u kafićima, jednom mesečno izdvoje za humanost.

Izvor: Telegraf Foto: Rina

Advertisement