Chicago, IL
73°
Sunny
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 40%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 5
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
75°F
73°F
68°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
63°F / 50°F
66°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F

Published 2 years ago

By admin

KAFANA MOŽE DA ČEKA, ŽIVOT NE: Novovarošani zaobišli dokolicu i pozvali na akciju davanja krvi!

O tome koliko je važno imati dovoljne zalihe krvi u bolnicama nije potrebno posebno pričati. Međutim, ono što je veoma važno jesu dovoljne količine dragocene tečnosti i u zdravstvenim ustanovama u malim sredinama, jer dok se bolesnik transportuje do većih gradova može biti prekasno. Omladina Nove Varoši pokrenula se i angažovala kako bi na svoje sugrađane apelovala da se u što većem broju odazovu na dobrovoljnu akciju davanja krvi.

– Apel mladih urodio je plodom, pa smo zadovoljni odzivom naših sugrađana na akciju dobrovoljnog davanja krvi. To je od velike važnosti za sve, tako da očekujemo da će i ovog poslednjeg četvrtka u mesecu odvojiti malo svog vremena i učiniti to humano delo, a na taj način i nekom spasiti život – rekla je sekretar Crvenog krsta u Novoj Varoši Milena Jojević.

Ono što je alarmiralo i dodatno uticalo na ljude da se odazovu akciji jeste i promotivni spot koji su osmislili mladi Novovarašani. Snimanje spota imalo je za cilj da probudi svest kod omladine da par minuta vremena koje bi potrošili za ispijanje kafe i pića u kafićima, jednom mesečno izdvoje za humanost.

Izvor: Telegraf Foto: Rina

YOU MAY LIKE