Chicago
61°
Clear
5:15 am8:23 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 3mph NW
Humidity: 58%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
FriSatSun
73/59°F
82/59°F
63/52°F

Published 1 month ago

By Antonije Kovačević

JOŠ MOŽETE DA UZMETE BESPOVRATNI COVID KREDIT U AMERICI! Naš ekspert objašnjava kako dobiti 26.000$ po zaposlenom (VIDEO)

Sjedinjene Američke Države su za vreme pandemije korona virusa davale bespovratne kredite malim i srednjim preduzećima koja su ispunjavala postavljene standarde, prvenstveno onima kojima je vanredna situacija ugrozila poslovanje.

Verovali ili ne, američka vlada i dalje deli bespovratne ERTC kredite (Employee Retention Tax Credit), a ko sve ima pravo da ih dobije i kako za njih da konkuriše upitali smo stručnjaka, Slobodana Đurđevića iz kompanija Tapika Systems, koja je samo u poslednjih godinu dana pomogla preko 10,000 firmi da dobiju iznos od milijardu i 300 miliona dolara. Dakle, pravog čoveka na pravom mestu…

-Ovo je jedinstvena prilika koju bi svaki ozbiljan poslovan čovek u Americi morao da iskoristi, pogotovo naši ljudi poreklom sa Balkana. Radi se praktično o poklonu američke vlade svima onima koji su u toku 2020 i 2021.godine bilo pogođeni pandemijom, a to su praktično bili svi. Od onih koji su imali smanjenje profita (poput trucking i građevinskih kompanije), ograničenja zbog socijalne distance (restorani, usluge), do onih koji su morali da zatvaraju svoje biznise (teretane, frizerski saloni). Cilj je bio da preduzeća zadrže zaposlene u vreme krize. U vreme kada je pandemija izbila, delile su se dve vrste kredita, PPP i ERTC. U međuvremenu, PPP krediti su ukinuti, ali su i dalje na snazi ERTC krediti, koji firmama mogu obezbediti čak 26,000$ po zaposlenom, a taj iznos zavisi od toga koliko kompanija ispunjava postavljene uslove, kaže Đurđević za Serbian News USA.

On ističe da je razlika između dva kredita u tome što je za PPP puno jednostavnije aplicirati, dok podnošenje prijava za ERTC zahteva više stručnosti i poznavanja materije.

– Iz tog razloga se mnogo više kompanija prijavilo za PPP. Međutim, za ERTC i dalje mogu da konkurišu preduzeća koja ispunjavaju ove gore pomenute uslove, a koja broje od 3-500 zaposlenih (W-2), dok za part-time zaposlene nema ograničenja. Problem sa ERTC jeste u tome što se prijave odbijaju u slučaju i najmanjeg propusta, poput pogrešne procene iznosa kredita koju tražite. Nebitno da li ste tražili više ili manje od onoga koliko Vam pripada, bićete odbijeni ukoliko Vaša procena nije u skladu sa onim koliko je IRS izračunao. I zato je važno da se obratite stručnjacima, ističe Slobodan Đurđević.

On poziva sve vlasnike i kompanije da jednostavno i besplatno provere da li ispunjavaju uslove za dobijanje ERTC kredita odlaskom na sajt www.tapikasystems.com.

– Čim otvorite sajt možete da popunite jednostavni upitnik posle čega Vas u roku od najviše 24 sata pozove operater koji Vam daje detaljna uputstva koji Vam sve dokumenti trebaju da bi aplicirali za kredit. Što brže pošaljete dokumentacije to ćete pre dobiti procenu, a ona se dobija u periodu između 3-6 nedelja. Ceo ovaj proces provere, koji u našoj partnerskoj firmi ERTC Express rade tri nezavisna tima stručnjaka sve dok ne usklade rezultate, je besplatan, podvlači naš sagovornik.

Ako kompanija posle dobijanja procene odluči da podnese aplikaciju preko Tapika Systems može da bira tri opcije na koji će način i koliko će platiti usluge ove konsultantske firme:

– 30% (Kada dobije sav novac)

– 25% (Mali avans, ostatak kada dobije sav novac)

– 18% (Avans na celu sumu)

Slobodan Đurđević kaže da se preduzeća odlučuju na jednu od tri opcije u zavisnosti od stanja kompanije, te da treću ocpiju avansnog plaćanja uglavnom biraju kompanije koje nemaju problema sa prilivom novca.

– Država isplaćuje novac u periodu od 6-9 meseci, mada se u mnogo slučajeva dešava da to bude i ranije. Važno je napomenuti da pravo na kredit imaju čak i kompanije koje su poslovale 2020 i 2021.godine a koje su u međuvremenu ugašene, konstatuje on i poziva sve poslovne ljude u SAD poreklom iz Srbije i sa Balkana da na sajtu www.tapikasystems.com POTPUNO BESPLATNO provere da li se kvalifikuju za dobijanje ERTC kredita, a da se za sva eventualna pitanja obrate njihovim operaterima, koji će im dati precizne odgovore.

AUTOR/VIDEO/FOTO: Antonije Kovačević

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža iz života srpske i balkanske dijaspore u Americi i širom sveta zapratite naš YooTube kanal Serbian News USA jednim klikom na OVAJ LINK!

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
IZNENAĐENJE PRED OKRŠAJ SA ALKARAZOM: Đoković doneo neočekivanu odluku za meč decenije!
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ĐOKOVIĆ BURNO REAGOVAO NA NEPRAVDU U PARIZU! Vratite im novac, to nije bilo fer!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
AMERIČKI NOVINAR: Ne vole Jokića zbog Srbije i braće, biće bolji od Džordana i Lebrona! (VIDEO)
POTOMCI RIMSKIH CAREVA: Naučnici sa Harvarda uporedili srpski i starobalkanski gen, evo šta su otkrili!