Chicago
57°
Clear
5:15 am8:23 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 3mph WNW
Humidity: 65%
Pressure: 29.92"Hg
UV index: 0
FriSatSun
73/59°F
82/59°F
63/52°F

Published 1 month ago

By Antonije Kovačević

“SRBIJA JE BOLJA ZA ŽIVOT OD AMERIKE!” Branka i Milan su rođeni u Čikagu ali su nedavno ostavili sve i došli da žive u Beograd! (VIDEO)

Do sada smo na portalu Serbian Times razgovarali sa mnogima koje je sudbina iz Srbije i sa Balkana poterala/odvela u beli svet. Dešavalo se, istina retko, da ovde pričamo i sa onima koji su u nekom trenutku emigrirali, pa onda rešili da se vrate.

Ali nismo do sada u gostima imali dvoje mladih, obrazovanih ljudi koji su rođeni u Americi, a koji su odlučili da ostave sve i odu da žive u Beograd. Dakle – ne da se vrate – nego da se po prvi put, zajedno sa dvogodišnjim sinom, nasele u Srbiji, sa idejom da im to bude mesto gde će dočekati starost…

-Jedan od važnih razloga za preseljenje je bezbednost našeg deteta. Smatrali smo da će ovde naše dete biti sigurnije. U Americi, naročito u Čikagu, kriminal cveta, a svakodnevno slušamo medijske izveštaje o nasilju u školama i u školskim dvorištima. Drugi razlog je budućnost našeg deteta, tačnije ono što danas decu uče u američkim školama, a što se nama nimalo ne dopada, kažu Milan i Branka Sokolović.

Pre nego što donesete bilo kakav zaključak o tome da li je ovaj mladi bračni par u pravu ili ne, pogledajte šta su o razlozima svog preseljenja u Beograd našem uredniku Antoniju Kovačeviću rekli Branka i Milan, sjajni gosti u emisiji koja je po mnogo čemu specijalna…

AUTOR/VIDEO/FOTO: Antonije Kovačević

Za više ekskluzivnih intervjua i reportaža iz života srpske i balkanske dijaspore u Americi i širom sveta zapratite naš Youtube kanal Serbian News USA jednim klikom na OVAJ LINK!

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
IZNENAĐENJE PRED OKRŠAJ SA ALKARAZOM: Đoković doneo neočekivanu odluku za meč decenije!
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ĐOKOVIĆ BURNO REAGOVAO NA NEPRAVDU U PARIZU! Vratite im novac, to nije bilo fer!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
AMERIČKI NOVINAR: Ne vole Jokića zbog Srbije i braće, biće bolji od Džordana i Lebrona! (VIDEO)
POTOMCI RIMSKIH CAREVA: Naučnici sa Harvarda uporedili srpski i starobalkanski gen, evo šta su otkrili!