Connect with us

Amerika

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U AMERICI: Dragan (24) poginuo u saobraćajnoj nesreći, porodica sakuplja novac za prenos tela u Srbiju

Published

on

Želja roditelja je da sin bude sahranjen u Srbiji, a procedura i prebacivanje tela predstavljaju jednu veliku planinu, tešku neverovatnih 40.000 dolara

Posle vesti o tragično nastralom Marku Boškoviću (27) iz Obrenovca u Čikagu, na američkom putu u saobraćajnoj nesreći pre tri dana poginuo je još jedan mladić iz Srbije. Dragan Devrnja (24) nastradao je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Salem Lejksu, kada je zbog nevremena izgubio kontrolu nad vozilom u krivini i zakucao se u stub pored puta.

On je na licu mesta ostao mrtav, a njegova porodica već dva dana prikuplja novac kako bi njegovo telo prebacili u Srbiju i ovde ga sahranili.

Prema rečima njegovih najbližih, Dragan je to veče bio sa svojim prijateljima, da bi se u nekom trenutku pozdravio sa njima i krenuo kući, iako je nevreme bilo stravično.

On nije pio, nije ni brzo vozio, ali je samo u jednom trenutku zbog odgromnog pljuska u krivini izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stub. Taj jak udarac čuo je neko od komšija u blizini i odmah je dotrčao kako bi Draganu pomogao. Međutim, pomoći nije bilo – priča L. R, sestra od tetke tragično nastradalog Dragana, koja dodaje da su hitna i policija ubrzo došle i mogle samo da konstatuju smrt.

Ovog 24-godišnjaka njegovi najmiliji opisuju kao mirnog, dobroćudnog mladića, uvek spremnog da svima pomogne, naročito svojoj porodici: majci Željani i sestrama Milijani i Mariji, koje žive u Americi, dok mu se otac vratio u Srbiju.

– On je bio nesebično biće, duhovito, dobronamerno. Ja ne znam nikog ko ga nije voleo i da bi mogao ružnu reč za njega da kaže – navodi njegova sestra, i dodaje da je neverovatno da se jednoj porodici koja je toliko muka prošla dešava i ovakva tuga, ona najveća.

PORODICA DEVRNJA: Iz Hrvatske prebegli u Srbiju, odatle u Ameriku

Dragan je sa svojom porodicom izbegao iz Hrvatske 1995. u jedno selo blizu Požarevca. Nemaština i bezizlazna situacija tada je porodicu nagnala da potraži rešenje u novom odlasku u nepoznato – preseljenju u Ameriku. Nakon mnogo muke, došli su do papira i preselili su se porodično tamo. Da loša sudbina ne može da se izbegne, svedoči poslednji događaj – kada je sve napokon delovalo da je došlo na svoje, dogodila se ova stravična nesreća.

Od tragično nastradalog mladića danima se opraštaju prijatelji, a ona najteža svakako je poruka sestre Milijane.

Dragi brate moj, pišem ti ovo pismo da olakšam sebi, iako ga ti nikad nećeš pročitati, jer si ti na nebu. Dragi brate, kako sam samo želela da… Da čuješ tu reč iz mojih usta i koliko sam samo puta sanjala da ću je izgovoriti, dok si ti tu, da me čuješ. Koliko puta sam želela da mi te život vrati bar na jedan tren, bar jednom da te zagrlim i da izgovorim reč brate. Ljubim te, srce moje lepo. Makar mi dođi u san i da popričamo. Ja te volim ja te volim ja te volim!“, stoji u objavi na Fejsbuku njegove sestre Milijane Devrnje.

Od tog trenutka, počinje nova borba. Ona nezamisliva i za roditelja daleko teža, ona koja produbljuje ranu. Želja roditelja je da sin bude sahranjen u Srbiji, a procedura i prebacivanje tela predstavljaju jednu veliku planinu, tešku neverovatnih 40.000 dolara.

– Tužna je naša sudbina. Ljudi, za šta ja molim? Molim da mi pokojni unuk bude sahranjen blizu svojih najmilijih, da majka, koja će se vratiti, može da obilazi grob svog sina, da ja, ovako star, mogu da odam poslednju počast onome ko je trebalo da bude moj najveći ponos, moj naslednik – priča Draganov deda Ž. K. .

Kako možete pomoći?

Na stranici Gofundme organizovana je pomoć za prikupljanje sredstava za nastradalog mladića i do ovog trenutka je skupljeno je više od 30.000 dolara za prenos tela.

TEKST: Blic

Advertisement