Chicago
75°
Partly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 1mph SE
Humidity: 61%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
FriSatSun
75/63°F
73/59°F
70/59°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

JEZIV ZLOČIN U ŠVAJCARSKOJ: Telo trogodišnje devojčice pronađeno u stanu srpskog para, otac i maćeha osumnjičeni za ubistvo ćerke!

U noći kada je pronađeno telo trogodišnje devojčice u stanu srpskog para u Švajcarskoj, otac i maćeha su mirno stajali ispred vrata dok je policija obavljala uviđaj, pišu švajcarski mediji.

Hitna pomoć došla je u petak uveče u stan dvoje srpskih državljana nakon poziva da je devojčica prestala da diše.

Lekari su dali sve od sebe da ožive dete, ali devojčici nije bilo spasa. Ubrzo je proglašena mrtvom. Obdukcijom je ustanovljeno da je dete preminulo od povreda, koje je najverovatnije dobilo prilikom fizičkog zlostavljanja.

Kako se zaključuje u izveštaju, koji je objavljen u ponedeljak, nema naznaka da se dete ugušilo hranom ili igračkom, a na telu devojčice uočene su brojne povrede, najverovatnije nanete udarcima.

Komšije kažu da su osumnjičeni otac i maćeha bili mirni kada su saznali da je devojčica mrtva.

“Stajali su ispred. Nisu plakali, ali su delovali šokirano. Sutra je policija došla i privela ih”, rekla je jedna od komšinica.

Dodaju i da se par sa troje dece, dva dečaka i devojčicom, pre dva meseca doselio u zgradu, te da su delovali kao srećna porodica i da su bili vrlo ljubazni.

Prema rečima Patrika Flurija, glavnog javnog tužioca, optuženi za zlostavljanje dece nisu poznati policiji niti su imali krivični dosije. Preostalo dvoje dece para je u međuvremenu smešteno van svog doma.

“Oni su bili na mestu zločina u petak uveče, ali obojica su dobro. Još je nejasno šta će biti sa njima”, naveli su nadležni.

Baka i deka za dete saznali tek prošle godine

“Majka nije brinula o njoj, a dete je povređeno prilikom boravka u hraniteljskoj porodici, zbog čega je odvedena u bolnicu. Tada je sin odlučio da je uzme kod sebe. Kod sina i snaje je došla jesenas. Maćeha ju je prihvatila kao da je njena”, tvrdi baka devojčice.

Oni kažu da su za smrt unuke saznali tek iz medija. Ističu i da ne znaju gde su odvedeni dečaci nakon tragedije.

“Vlasti kažu da su na bezbednom, na neutralnom mestu. Hoćemo da dođu da žive sa nama. Mi smo njihova porodica i potrebna im je naša ljubav u ovako teškom periodu”, kaže baba.

Ni baka i deda, ni prijatelji porodice ne mogu da objasne kako je ubistvo devojčice moglo da se desi. Par je delovao srećno i na društvenim mrežama redovno je objavljivao fotografije dece. Na dan smrti devojčice, otac je postavio slike troje mališana, na kojima deca poziraju kraj vodopada na Rajni.

Bivši šef Srbina otkrio kako se ponašao na poslu

Za mnoge, sudbina ove devojčice je neshvatljiva. Tako i za bivšeg poslodavca njenog oca.

-Toliko se borio da mu dete dođe iz hraniteljske porodice – rekao je za Blik.

Otac (24) je pre oko tri godine bio zaposlen kao pomoćnik montera za ventilacione sisteme u svojoj firmi. Tu je radio do decembra 2022.

-Bio je pouzdan. S vremena na vreme je bio odsutan, ali samo zato što je išao na razgovore kod nadležnih. Jednom je jednostavno nestao – kaže bivši šef.

-Tada smo mu predložili da potraži poslodavca koji je malo fleksibilniji. Nikada nije bilo znakova da je bio nasilan. Ne možemo da zamislimo da je on ubio dete.

-I drugo dvoje dece smo sretali, a žena je bila dva puta na našoj božićnoj večeri. Sve je delovalo normalno. Zato je sve ovo je za nas nezamislivo.

PROČITAJTE VIŠE:

HERSON POD VODOM: Satelitski snimci otkrili razmere katastrofe posle pucanja brane na Dnjepru! (FOTO)

NEZADOVOLJSTVO NE PRESTAJE: Deseti dan protesta u Zvečanu i Leposaviću! (VIDEO)

OTKRIVENI DETALJI TRAGEDIJE: Dečaci koji su se udavili na Adi skočili sa pontona u duboku vodu punu trave!

Izvor: Kurir/ Kurir/ Kurir
Foto: Kurir/Privatna arhiva

YOU MAY LIKE