Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 7mph NE
Humidity: 86%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

NEZADOVOLJSTVO NE PRESTAJE: Deseti dan protesta u Zvečanu i Leposaviću! (VIDEO)

Srbi i danas nastavljaju miran protest ispred zgrade opštine Zvečan i Leposaviću.

Od upada specijalnih jedinica policije u prostorije opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prošlo je 13 dana, a danas je deseti dan protesta meštana Zvečana koji žele da se specijalne jedinice povuku sa severa Kosova i da se radnicima opštine omogući nesmetan povratak na njihova radna mesta.

Građani zahtevaju i puštanje iz pritvora dvojice uhapšenih Srba Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića. Radnici ove opštine su se i jutros potpisali u evidenciju rada. Specijalne jedinice kosovske policije se i dalje nalaze unutar opštinske zgrade, dok su vojnici Kfora raspoređeni ispred.

Pripadnici Kfora pre dva dana su delimično uklonili bodljikavu žicu koja se nalazila na glavnoj ulici koja vodi do zgrade opštine i ispred koje je najveći broj okupljenih građana, dok je na ulici ostala metalna ograda koja razdvaja građane od pripadnika Kfora. Žica je ostala na sporednim prilazima zgradi.

I meštani Leposavića i danas su nastavili miran protest. Oni zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa severa, dok se novopostavljeni gradonačelnik Ljuljzim Hetemi nalazi u opštinskoj zgradi koju nije napuštao od prošlog ponedeljka.

Na platou ispred opštine u obruču bodljikave žice jutros su vojnici italijanskog Kfora uz brojna vozila i vozila specijalnih jedinica kosovske policije.

Meštani Leposavića i danas će sportskim aktivnostima poslati poruku da žele mir i normalan život.

POVEZANE TEME:

“KOSOVO NIJE DRŽAVA I NIKAD NEĆE BITI”: Britanski političar poslao jasnu poruku! (VIDEO)

„KOSOVO JE KOLEVKA SRBIJE, ONO JE OTETO OD SRBA!”: Francuski politikolog izazvao buru TV gostovanjem u udarnom terminu!

„KORIJERE DELA SERA”: Zašto je Kosovo važno u životu Novaka Đokovića i zašto svi Srbi misle kao on!

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Youtube / Kosovo Online

YOU MAY LIKE