Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 54%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
34°F
32°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 36°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

HANTER SPREMAN DA SVEDOČI PRED KONGRESOM: Bajdenov sin postavio samo jedan uslov republikancima!

Sin predsednika SAD, Hanter Bajden, ponudio je da svedoči javno pred Kongresom, čime je odgovorio na poziv kongresnih republikanaca u trenutku istrage specijalnog istražitelja i u momentu kada njegov otac vodi kampanju za reizbor.

Hanter Bajden je odbio da svedoči iza zatvorenih vrata, rekavši da bi time moglo da bude manipulisano. Ali, republikanac Džejms Komer, predsedavajući Odbora za nadzor u Predstavničkom domu, kaže da republikanci očekuju “punu saradnju” u skladu sa prvobitno upućenim pozivom za svedočenje iza zatvorenih vrata.

Republikanci u Kongresu pokušavaju da predsednika SAD povežu sa poslovima njegovog sina Hantera, u okviru istrage o opozivu Bajdena.

Do sada nisu uspeli da otkriju dokaze koji bi direktno ukazali na kršenje zakona od strane predsednika. Ali, postavljaju se pitanja oko etičke dimenzije međunarodnog poslovanja porodice Bajden, a članovi Kongresa kažu da to stvara lošu sliku o “trgovini uticajem”, posebno kada je reč o klijentima u inostranstvu.

Komer je istakao da Hanter Bajden može ubuduće da svedoči javno, ali da se očekuje da prvi iskaz Kongresu da iza zatvorenih vrata 13. decembra.

“Hanter Bajden želi da igra po svojim pravilima, umesto po pravilima svih ostalih. I to neće proći kod republikanaca u Predstavničkom domu”, kaže kongresmen Džim Džordan.

PROČITAJTE VIŠE:

Hanter Bajden je rekao da je njegovo poslovanje legitimno, a njegov advokat Ebi Louel ponudio je Bajdenovo javno svedočenje, umesto iza zatvorenih vrata – jer se plaši manipulacije činjenicama.

“Ako tvrdite da Amerikanci treba da znaju o čemu se radi, onda rasvetlite ceo proces”, kaže Louel.

Hanter Bajden je ponudio da svedoči 13. decembra – što je datum koji stoji u pozivu, ili dan kasnije. Njegov stric Džejms Bajden takođe je dobio poziv za svedočenje, kao i njihov saradnik Rob Voker. Tim pozivima su se usprotivile demokrate, a Bela kuća ih je odbacila kao “nedogovorne”.

Predsednik Džo Bajden nije mnogo govorio o procesima protiv njegovog sina, osim što je ocenio da “nije uradio ništa loše”.

Međutim, Bajden može biti u problemu zbog procesa koji se vode protiv njegovog sina.

Anketa koji su radili agencija Asošijeted pres i Centar za istraživanje javnog mnjenja NORC u oktobru, pokazala je da 35 odsto Amerikanaca veruje da je Džo Bajden postupao mimo zakona u vezi sa poslovima svog sina. Oko 33 odsto veruje da je predsednik prekršio etičke norme, ali ne i zakon, a 30 odsto kaže da nije učinio ništa loše.

Hanter Bajden je optužen za krivično delo kupovine vatrenog oružja 2018. godine, kada je bio zavisnik od droga. Ta optužnica je podignuta u julu ove godine, a nakon što je propala njegova nagodba sa tužilaštvom u slučaju izbegavanja plaćanja poreza.

POVEZANE TEME:

MLAĐI BAJDEN BAHANALISAO NA KOSOVU: Procurile hiljade eksplicitnih fotografija sa prostitutkama, drogom… (VIDEO)

SLUČAJNOST ILI LOŠ ZNAK? Vetar oborio 12 metara visoku božićnu jelku ispred Bele kuće, prethodna propala zbog gljivica!

ZAŠTO AMERIKA BEZUSLOVNO PODRŽAVA IZRAEL? Odgovor nam je bukvalno ispred nosa!

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / Jimmy Kimmel Live

YOU MAY LIKE