Chicago
41°
Sunny
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 13mph W
Humidity: 52%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
SunMonTue
39/34°F
39/30°F
45/32°F

Published 7 months ago

By admin

IZ RAZORENOG BEOGRADA I LOGORA DO HOLIVUDA: Dušica je bila kraljica američke elite, a njen život bio je primer za ‘po trnju do zvezda’! (FOTO)

Po zadivljujućoj biografiji Deniz Hejl, rođene u Beogradu pod imenom Dušica Radosavljević, mogli bi se napisati romani. Bila je bliska prijateljica svih čije ime nešto znači, bivša supruga Vinsenta Minelija i kraljica američkih elitinih krugova, a ovo je priča o njenom životnom putu preko trnja do zvezda.

Dušica Radosavljevičć, u Americi poznatija kao Deniz Hejl, u ranoj mladosti pobegla je iz Jugoslavije, tačnije iz Beograda gde je živela u siromaštvu, i otišla u Italiju. Ona danas za sebe priča da je imala neverovatno puno sreće i da je vodila privilegovan život, ali u ranim godinama njenog detinjstva ništa nije ukazivalo da će živeti u neverovatnoj raskoši i da će biti žena koja je upletena u sve eminenentne slojeve društva.

Preko trnja do zvezda

Detinjstvo i tinejdžerske godine provela je sa bakom i dekom na Vračaru, u ulici Prote Mateje, jer su njeni roditelji često bili odsutni – otac joj je bio kraljev oficir. Potom je kao šesnaestogodišnjakinja otišla odmah posle rata otišla na jednu ekskurziju i rešila da se više nikada ne vrati – jer njena porodica našla se u komunističkoj nemilosti i sve im je uzeto. Ona i nekolicina njenih prijatelja pronašli su čoveka koji će ih svojim čamcem prebaciti u Italiju. Bila je izbeglica bez dokumenata, a živela je u izbegličkom logoru. Počela je da radi kao manekenka za neke manje modne kuće i tada je upoznala svog prvog supruga, bogatog Italijana Đuzepea Đigantea.

“Pre udaje nisam znala da je toliko bogat. Tada sam imala 16 godina, pet haljina, dve torbe i tri para cipela. Bilo mi je teško, ali sam osećala da me čeka nešto divno”, rekla je pre 20 godina za “Glas javnosti”.

Carica San Franciska

S prvim suprugom proputovala je ceo svet. Ali, brzo je usledio razvod i Dušica odlazi u SAD gde upoznaje Vinsenta Minelija, čuvenog režisera i oca slavne Lajze Mineli. Udaje se za njega i tako postaje maćeha slavnoj holivudskoj divi kojoj je i danas velika podrška.

Brak s Minelijem bio je njena ulaznica u svet glamura. Počela je da se druži s velikim zvezdama i polako stvarala ugled u Holivudu, a ubrzo je u ovim krugovima postala poznata i kao “carica San Franciska” jer su muškarci padali pred njom na kolena, i to ne bilo kakvi – već oni uspešni i pametni.

Treća sreća

Sa Minelijem je postala kraljica društvenih krugova, ali treći brak doneo joj je neverovatno bogatstvo i svetski ugled. Poznanstvo sa Prentisem Kobeom Hejlom, jednog od najbogatijih Amerikanaca, brzo je prerastao u nešto više. Postala je njegova ljubavnica, ostavila Minelija i preselila se u San Francisko. I danas tvrdi da je on bio najveća ljubav njenog života.

Kobeova tadašnja supruga Marialis znala je za njegovu aferu s Dušicom te je 1969. godine, kada je shvatila da neće moći da spasi brak, počinila samoubistvo.

–Vinsent je bio divan čovek, ali nisam mogla protiv sebe. Kad smo se upoznali Prentis je bio u braku. Nikad se nismo pokajali. Za dvadeset sedam godina, koliko smo proveli zajedno, samo tri nedelje bili smo razdvojeni. Oduvek sam bila svojeglava i svima govorila šta da rade. Jedino je on bio jača ličnost od mene – priznala je svojevremeno.

Dušica je u to vreme organizovala najpopularnije zabave u gradu, družila se čak i s Reganovima, a nakon Titove smrti na njegovu sahranu došla je kao član američke delegacije. Danas je i dalje jedna od najuglednijih članica holivudske društvene elite i vreme provodi s brojnim zvezdama, a bavi se i humanitarnim radom.

–Volim bogat društveni život, ali i te kako umem da cenim stabilnost, vreme provedeno sa jednim ili dvoje bliskih prijatelja. Volim da sam sama. Moj ranč je mesto na kom sam najsrećnija – rekla je ona.

Nikad ne tuži srpsku maćehu

Ova Srpkinja otkrila je i da je u sebi uvek sačuvala onaj karakteristični srpski ponos, prkos i neustrašivost. Ispostaviće se da su joj upravo te karakteristike bile potrebne nakon Hejlove smrti kada su njegova deca pokrenula sudski postupak kako bi je lišili nasledstva.

“Ako hoćete u boj, imaćete srpski rat”, rekla im je tada udovica, a posle pet godina proces je okončan u njenu korist. Prijatelji su joj tada poklonili jastuk na kome je pisalo “Nikad ne tuži srpsku maćehu.”

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: City Magazin
Foto: Printscreen Instagram

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)