Connect with us

Dijaspora

ARNO GUJON JE NEZAUSTAVLJIV: Čak 30 stočnih grla dodeljeno srpskim povratnicima u Bosanskom Petrovcu!

Published

on

Projekat ekonomskog osnaživanja srpskih povratničkih domaćinstava u Federaciji BiH pokrenut prošle godine od strane Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, u narednom periodu dobiće svoj nastavak.

Prošle godine je Uprava zajedno sa Centrom za podršku povratnicima u Unsko-sanskom kantonu podelila 35 steonih junica porodicama koje se bave stočarstvom u Bosanskom Petrovcu. Nakon što su se junice otelile, 30 novih porodica iz ove zapadnokrajiške opštine dobiće u narednom periodu po jedno tele.

„Podela stočnih grla dobijenih od steonih junica predstavlja drugu fazu samoodrživog projekta za koji smo prošle godine izdvojili više od 6 000 000 dinara. U dve faze, pomogli smo ukupno 65 porodica srpskih povratnika u bosansku krajinu. Posebno me raduje to što je koncept samoodrživosti, koji duži niz godina primenjujem u svom humanitarnom radu na Кosovu i Metohiji, zaživeo i u povratničkim srednima u Federaciji.- ističe direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon.

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je tokom prošle godine u Federaciji BiH finansirala još dva projekta ekonomskog osnaživanja srpske zajednice u Bosanskom Grahovu i Posavini. Za potrebe kupovine pčelarske opreme i sitne poljoprivredne mehanizacije izdvojeno je dodatnih 3 000 000 dinara čime je pomognuto oko 100 porodičnih gazdinstava.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu
Foto: Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

Advertisement