Published 1 month ago

By Serbian Times

IVANKI NEMA RAVNE: Poljoprivrednica iz Banata u osmoj deceniji ponosno vozi traktor i do 10 sati dnevno! (FOTO)

Banat nam je podario Mihajla Pupina, Miroslava Miku Antića, Đuru Jakšića i Uroša Predića.

Ne diči se Banat samo znamenitim muškim rodom koji je nesumnjivo ostavio velikog traga u srpskoj istoriji, tu su i one, žene koje svojim primerom danas pokazuju karakter ovog dela Srbije.

Među njima je i poljoprivrednica Ivanka Obućina iz Melenaca – poznatija kao “žena iz traktora“. Ona i u osmoj deceniji radi sve poslove sama.

-Ja sam jedinstvena žena i jako sam ponosna. kad bi znali koliko se osećam moćno i sigurno, to ne može svako da doživi – priča Ivanka.

Ponekad je za volanom traktora i do 10 sati dnevno.

-Volim kad znam da sam obezbedila hranu i to ti daje sigurnost da dočekaš zimu – dodaje ona.

U domaćinstvu gde je sa sinom, snajom i unucima, svi se bave stočarskim i ratarskim poslovima. Njeno je, kako kaže, sve oko zemlje, ali i odabir traktora.

-Prilikom svake kupovine, učestvujem i odlazim tamo. Kad sam kupila prvi traktor 2004. bio je neki ruski. Meni je sin kupio traktor za 8. mart, a ja sam ga doterala iz Novog Sada. To je bila atrakcija. Kad god vozim, stavim šešir, to mi pristaje i nek me svi gledaju – kaže Ivanka.

Ivanka je diplomirani agronom i veliki deo karijere provela je radeći kao rukovodilac proizvodnje u zadrugama i kombinatima.

-Ja sam poznata kao žena iz brazde, žena iz traktora sa epitetom agrarne heroine. Ja sam ceo vek gazila blato, zemlju i to mi je pričinjavalo zadovoljstvo – objašnjava Ivanka.

PROČITAJTE VIŠE:

VENČANJE U PRIRODI KAKVO SE RETKO VIĐA: Andrijana i Predrag izrekli sudbonosno “da” na zlatiborskoj gondoli!

“POKUŠAO JE DA ME POLJUBI, ALI SAM SE OTRGLA”: Milicu napao Turčin, prijavila ga policiji pa dobila kaznu od 80 evra! (FOTO)

DRAMA NA DURMITORU: Devojke iz Srbije se izgubile, crnogorska Gorska služba za spasavanje hitno reagovala! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Kurir Tv

YOU MAY LIKE