Connect with us

Amerika

NEMA VIŠE DEPORTACIJA! Čikago proglašen ‘utočištem ilegalnih imigranata’, policija neće hapsiti!

Published

on

Svi koji žive u Čikagu bez dokumenata od sada će biti zaštićeni od Imigracione i carinske službe (ICE), navodi se u uredbi potpisanoj ove sedmice.

Uredba “Grad dobrodošliec” zatvara rupe u zakonu koje su omogućavale Policiji da radi sa ICE-om u nekim slučajevima. Time se imigranti bez dokumenata dalje štite od deportacije. Gradonačelnica Lori Lajtfut potpisala je uredbu u utorak nakon što je Gradsko veće izglasalo da je odobri krajem januara.

Potpisivanjem se zatvara “dugo putovanje do ispunjenja obećanja Čikaga da će biti otvoreniji i gostoljubiviji grad za sve naše stanovnike “, rekla je Lajtfut i dodala: “Čikago su izgradili, oblikovali i nacrtali svi oni koji su došli u naš grad da bi izgradili bolji život za sebe i svoje porodice”.

“To nasleđe naših imigrantskih i izbegličkih zajednica izvor je zajedništva [i ono nas] izdvaja od ostalih mesta na planeti i ono je to što treba da slavimo i negujemo”, istakla je Lajtfut.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVA STUDIJA, STARI ‘POBEDNIK’: Čikago je najkorumpiraniji grad u SAD!

USVOJEN SKANDALOZAN ZAKON: Ilinoj prva država bez kaucije, kriminalci će šetati slobodno do suđenja! (VIDEO)

„BUDITE MANJE BELI!“: Zaposleni optužuju Koka-Kola da ih primorava da idu na rasne treninge! (FOTO)

Ranije je čikaška policija mogla da radi sa ICE-om ako je lice pod istragom imalo nerešen krivični nalog, osuđujuću presudu, bilo okrivljeno u nerešenom krivičnom predmetu sa optužbom za krivično delo ili ako je bilo identifikovano kao član bande u bazi podataka Policijske uprave. Uredba “Grad dobrodošlice” eliminisala je te izuzetke.

Uredba takođe zahteva od službenika u Čikagu da rade sa žrtvama i svedocima koji prijavljuju zločine, bez obzira na njihov imigracioni status, a preživelima koji pomažu u istragama se nalaže izdavanje papira za dobijanje U vize.

Naredba takođe zamenjuje reč “građanin” terminima poput “stanovnik” i “osoba” u opštinskom zakoniku Čikaga, potez za koji je Lajtfut rekla da će propise učini sveobuhvatnijim.

Pre uredbe, stanovnici Čikaga bez dokumenata mogli su da budu deportovani pre nego što izađu na sud, ili zato što su navedeni u gradskoj bazi bandi, uprkos tome što nisu imali načina da ulože žalbu na odluku.

Dragi prijatelji, stigla je “Kuka i Motika”, naše novo YouTube čedo, emisija koja bez dlake na jeziku i guranja glave u…

Posted by Serbian Times on Monday, February 22, 2021

Sada će svi stanovnici Čikaga bez dokumenata biti zaštićeniji i moći će da zovu policiju u pomoć, bez brige da će ih policajci predati ICE-u.

Lajtfut je rekla da uredba “nije samo dobra politički”, već će imati stvaran uticaj na svakodnevni život ljudi.

“Biti grad dobrodošlice znači biti grad koji podjednako prihvata ljude raširenih ruku, gde niko ne mora da se plaši da bude svoje autentično ja, hoda ulicom, posluje, zarađuje za život i brine o svojoj porodici. Mesto gde ljudi mogu doći i znati da su sigurni i zaštićeni bez obzira ko su i odakle dolaze”, zakljulila je Lajtfut.

Izvor: Block Club Chicago
Foto: Printscreen YouTube / ABC 7 Chicago

Advertisement