Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 8mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.94"Hg
UV index: 1
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
61°F
63°F
64°F
64°F
66°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

ISPOVEST SINA DEJANA PANTIĆA: Maltretiraju ga jer je Srbin, tražimo elementarna ljudska prava!

Sin Dejana Pantića, Predrag rekao je da sa ocem nije stupio u kontakt još od dana kada je uhapšen kao i da ne znaju ni da li ima lekove, s obzirom na to da je težak srčani bolesnik, prenosi Euronews Srbija.

On je u emisiji “Direktno sa Minjom Miletić” kazao da su od advokata saznali da se sa njim video samo onlajn kao i da se nalazi u nekoj improvizovanoj bazi u blizini Jarinja i da spava – na stolici.

“Ne znamo u kakvom je zdravstvenom stanju, ne znamo gde je i kakav tretman ima. Ne dobijamo nikakvu informaciju ni od koga. Jedina je davanje izjave pred sudijom i tužiocem, i znamo da je bilo onlajn svedočenje. Tada ga je advokat video na svega 10-15 sekundi. Tada je tata rekao da je u blizini Jarinja, da je izmoren, nije se žalio na maltretiranje, ali da nema nikakve uslove”, rekao je.

On je ispričao šta se dogodilo u danu hapšenja, da je Dejan sa suprugom krenuo u Rašku da kupi lekove i neke osnovne namirnice. Kako je objasnio, najnormalnije su krenuli i prošli administrativni prelaz, dali su lične karte, proverili su ih i pustili.

“Apsurdno je da je išao na administrativni prelaz i da se vratio bez problema”, istakao je on.

Pantić je kazao da porodica ima podršku zvaničnog Beograda, ali da i dalje ne razumeju pravi povod za hapšenje njegovog oca, jer je on, kako dodaje, vodio miran i penzionerski život.

“Sa predsednikom države se čula majka prvo veče nakon hapšenja, nakon toga mi komuniciramo sa Kancelarijom za KiM, imamo podršku i to je ono što nas drži i daje optimizam. Ne znam kako bi to mogli sami. Mi smo radnička porodica bez političkih angažovanja. Otac je vodio penzionerski život. Ovo je za nas veliki ružan san”, kaže.

Objašnjava da njegov otac nije kriv za ono za šta ga terete i navodi da za to postoji i alibi. Njemu se na teret stavlja, kako su rekli, da je izazvao teroristički akt, tačnije napad na prostorije opštinske izborne komisije koja se nalazi tik uz naše zgrade.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

“On tog dana nije bio u blizini zgrade. Bio je u gradu kada je čuo detonaciju da se nešto dešava. Zvao je nas da nam kaže da se nešto desilo. Neoboriv je alibi. Kada se napravila gužva on je tada bio ispred zgrade, tu su ga možda snimili, znali su da je bivši policajac“, kaže on.

Razlog zašto ne mogu da komuniciraju sa njim, kaže, može samo da pretpostavlja. “Ne znamo zbog čega ne može da se čuje sa nama. Verovatno zato što je Srbin, bivši policajac, možda jer hoće da proteraju ovaj narod i da nas unište psihički. Mislim da ga ovako maltretiraju zato što je Srbin. Ni u Africi nema više ovo, da jedan čovek ne dobije pravo na poziv. Kosovska policija je izdala saopštenje da on ima prava, ali on nema pravo na poziv. Nije nas zvao”, poručio je Pantić.

Kako kaže, pored hapšenja njegovog oca i svega što se proteklih dana dešava na KiM, veruje da Srbi koji tamo žive imaju opravdan strah za svoju bezbednost. “Strahuje sada svaki građanin za svoju bezbednost. Nama je lakše na severu, ali sada svaki građanin strahuje. Ja kao sin nisam verovao, ali ako je Dejan Pantić uhapšen, onda je to mogao da bude bilo ko. Ovde nema života ako dozvolimo da nas ovako hapse. Barikade su slamka i simbol otpora i protesta”, rekao je on.

Pantić je na kraju apelovao na sve one koji mogu da pomognu njegovom ocu i ukoliko mogu da im omoguće da ga kontaktiraju, da to urade, jer kako kaže, za njih ova priča nema političku, već ličnu konotaciju.

“Meni u ovom trenutku je najvažnije da čujemo oca na minut. Da imamo to pravo koje treba da ima u ovoj zemlji koja je predala članstvo za EU – da ga čujemo. Mi ne znamo da je živ. Iz Euleksa su rekli da ne znaju gde je moj otac. Da neko ko ima uticaja na ovaj slučaj da se umeša, da znamo da je dobro, da je dobio lekove i da ne spava na stolici. Ne mešam se u sudstvo, samo elementarno ljudsko pravo da ga čujemo i da znamo da je dobro”, apelovao je on.

POVEZANE TEME:

SUPRUGA UHAPŠENOG SRBINA POLICAJCA: Prebačen je u Prištinu i optužen za ratni zločin!

VUČIĆ: Nije normalno da albanska vojska može na Kosovo, a srpska ne! Francusko-nemački predlog krije zamku…

PRVA PRESUDA ZA ZLOČINE OVK: Saljih Mustafa dobio 26 godina za zločine nad Albancima!

Izvor: Euronews
Foto: Printscreen YouTube / UNA TELEVIZIJA

YOU MAY LIKE