Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 7mph S
Humidity: 76%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
54°F
52°F
52°F
54°F
57°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

VLASNIK VINARIJE PETROVIĆ: Naziv vina je bio na ćirilici, nisam ga stavio u promet!

Vlasnik vinarije “Petrović” Srđan Petrović iz Velike Hoče rekao je danas posle zaplene vina i rakije da je svestan svog prekršaja, ali i da je uveren kako je sve moglo da se reši mirno.

Podsetimo, pripadnici kosovske policije i Carine sproveli su akciju kontrole proizvođača alkoholnog pića u Velikoj Hoči, a Carina je potvrdila da je doneta odluka o zapleni više od 40.000 litara u tom mestu pošto je utvrđeno da se u jednoj radnji, osim što se prodaje, neovlašćeno se i proizvode alkoholna pića.

Petrović za emisiju “Direktno sa Minjom Miletić” rekao da od tada više nema nikakvih zvaničnih informacija. “Zadnja informacija koju imam je da nas je kosovska carnina pozvala da u ponedeljak u 9.30 damo otac i ja izjave. Ja sam komunicirao advokata, on će da dođe. Čekamo šta dalje”, rekao je. Kaže da je činjenica da je imao dosta vina u svom podrumu, ali da je vino čuvao i nije ga prodavao, kao i da se ono nagomilalo kao posledica korone i karantina.

“Izgovor upada da poljoprivredno gazdinstvo ne može da poseduje toliku količinu vina. Ja ga nisam stavio u promet. To je posledica korone. Grožđe je rađalo, mi smo pravili, ali moje vino nije bilo izloženo nigde. Ja sam ih molio da se dogovorimo ali nadležna istraga, kada su me videli, rekli da odem kući i da će doći po vino. Bilo je dve kutije na kojima je pisalo Srbija. To su bile naše ideje. Naziv vina je bilo na ćirilici, jedno od naziva je bilo Mezohijsko crveno. Mi to vino nismo pakovali u velikim količinama niti smo imali neke ideje”, poručio je.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Kaže da je sada njegova porodica dosta oštećena, kao i da će gubitke teško da nadoknade, jer kako kaže, život u enklavi nije lak.

“Mi smo sada oštećeni maksimalno. Mi smo vinogradari, porodična tradicija. Svi smo bili zaposleni. Život u enklavi nas je naterao da proizvodimo vino. Sama reč enklava govori sve. Teško je raditi, sve je problem od struje i vode i banalne sitnice su problem. Ponadali smo se da smo izgradili lepe odnose. Čak su i komšije Albanci imali dobar odnos sa nama. Hteo sam da se dogovorimo sve, da podignem kredit, ali oni su sami poveli medije sa sobom. Tu je bio deo ekipe RTK”, rekao je.

Dodao je da je bilo i reakcije iz Beograda, ali i to da se njegovo vino nikada nije nalazilo u maloprodajama u ovom gradu.

“Razgovor sa Vučićem je bio očinski. Utešio nas je i stao uz nas. Imamo podršku do potpunog rešavanja ovog slučaja. Osetili smo se da nismo sami. Primili su nas i iz Kancelarije za KiM i iz celog sveta. Moje vino nema ni u jednom maloprodajnom objektu u Beogradu niti je bilo izloženo. Moje vino su dobijali naši prijatelji koji su ovde dolazili u hodočašće. Što se tiče prodaje nema ga u prodaji u Beogradu”, rekao je.

POVEZANE TEME:

TAJNE PODRUMA PETROVIĆA: Srbi kojima su na KiM oteli vino imaju vinovod iz doba cara Dušana! (FOTO)

FILMSKI REŽISER OTKRIVA: Evo zašto su Albanci oteli vino porodici Petrović! (VIDEO)

DIVAN GEST HILANDARA: Manastir poklanja 20.000 litara vina porodici kojoj je oteto vino na Kosovu!

Izvor: Euronews
Foto: Politika

YOU MAY LIKE