Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 45%
Pressure: 30"Hg
UV index: 4
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
63°F
64°F
63°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
70°F / 63°F
68°F / 50°F
59°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

ISPISANA ISTORIJA U NARODNOM FRONTU: Najviše rođenih beba od kada postoji ustanova!

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Narodni front zabeležila je istorijski rekord – najviše rođenih beba otkad postoje. Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front, rekao je da je u toj ustanovi ove godine rođeno 8.414 beba, a da se do kraja ove godine na isteku očekuje još nekoliko beba.

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front, rekao je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, da je u Frontu obavljeno tokom ove godine 8.046 porođaja.

Prema njegovim rečima, rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica.

“Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost to je posledica jer su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front, kao najveća klinika u zemlji, uspešno je izneo taj zadatak”, istakao je Miković.

Kada je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu.

“Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica, sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne”, kaže direktor GAK Narodni front.

Napomenuo je da je tokom ove godine dupliran broj vantelesnih oplodnji i da ih je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak 9 beba iz zamrznutih embriona.

“Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma”, naglasio je Miković, dodajući da su, što se tiče povećanja nataliteta u zemlji, na istom zadatku sa Vladom Srbije.

“Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove, a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu”, rekao je Miković.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE